There was an error in this gadget

Monday, July 19, 2010

Part 3 - sesi berjalan hari pertama

Emm... recover from the pain over the weekend...
just think +ve ... bukakanla hati org itu byr aku tu huhuhu...amin
okler...sbb aku ni pemalas nk update blog...ni la jadik bila update satu...satu....
g vacation bulan 4 update bulan 7...Boleh???
lantak la labu...janji aku update...biar lambat asalkan update gak kan???hahahahhaar
walaupun tkde sapa pun yg nk tgk blog aku ni...
atleast nanti bila anak2 aku dh besar, diaorg boleh bukak balik
tgk citer2 ttg diaorg masa kecik2...
ke mana aku hangkut diaorg... camne rupa diaorg masa kecik2
zaman dah maju...IT ler katakan.. so masa aku dh tua ganyut nanti
boleh la aku selak balik blog aku citer lama2 ni
ahaks...
**moga di panjangkan umur aku dan suami serta anak2 sekeluarga...aminnnn


Ok..nk share journey sepanjang aku kat Bali on the 1st day
pagi tak pagi sgt...dlm kul 10 pagi kitaorg bertolak keluar dari hotel...
perjalan kami jauh dari 1 tempat ke 1 tempat...
mula2 we all g kilang silver... emmm .. bolehla tahan
taula camne diaorg buat silver...aku yg mmg tk minat jewelerry mmg tak belila kan..just tgk jek...jadikla...
next destination..we all g galeri gambar...
kat sini aku mmg sakit hati giler...
bersungguh org ni citer psl gambarla...itula inila...
aku kan buta senia...aku peduli apa material yg diaorg guna quality bagus ke
high grade ke...yg penting kalau gambar tu cantik aku ok jek
tapi tkler aku ni nk beli gambar sekeping smpi beratus2 ringgit
sbb aku rasa...better aku spend utk beli benda2 yg lain dari beli lukisan sekeping rm400-500
aku rasa maybe kat sini kot aku kena benda tu
emm..ntahla..aku teka jek ..sbb kan mulut aku suka sound direct..maybe masa kat situla org kat situ tk bkenan aku sound topek
so... tu yg bwk penyakit smpi balik ke Msia... ntahla..aku agak jeklaa.. ;p


then...supir tu suggest nk g kilang batik ...aku reject usulan itu =P
aku bisik kat laki aku...kat m'sia byk kilang batik...kita g tpt yg org tk pegila...
so we all terus ke ladang kopi lak...maybe nasib kitaorg tk baik...elok2 smpi jek
hujan tuwun dgn lebatnya...lebat tak hengat... smpikan lencun kaki jeans aku ari tu..
leceh giler masa ni sbb nk hangkut anak2 aku yg kecik2 ni
berpayung2...dari tpt minum tu ke kedai...paling leceh...dari kedai tu ke van kitaorg...
sbbnya sgt jauh dr keter... n lecah sana sini...huk huk huk..mencik ok!
( mulut asyik merungut jek...maybe ni pun salah satu sebab aku kena penyakit tu...hahahahar)


Masa kat ladang kopi ni... cuaca ala2 sejuk kepam
dahla basah kena hujan...org sesak dlm tu... minum air kopi panas..pekat likat...ada dlm 8 cawan kecik utk kitaorg rasa kat situ
** diaorg kasi FOC..sbb kalau kowang nk...kena beli kat dlm kedai dgn harga yg mmg mahal tk hengat...so pikir sndrla
maknanya bukan freela kopi yg dia bg kowang try tu...harga sudah include sekali dlm kopi yg kowang beli nanti
aku yg jahat ni tk beli sgt kopi kat situ...hahahar...jahat kan??? aku beli buah jek.. buah manggis.. yg berlambak kat malaysia
beli buah salak ...dgn buah markisa.... moral of da story...terjebak gak hokeh....
lesson from here...lain kali kowang jgnla gatal2 beli apa2 kat kedai2 mcm ni... kowang dtg ...minum ...tgk..enjoy the view...
pastu blah... nk beli kopi nanti..boleh beli kat tpt lain sbb lagi jauh lebih murah n berbaloi2 dari kat kedai ini yg sgt cekik darah


next journey... hari sudah lewat petang...kami dah lapar sgt2 sbb dah petang kan tapi tak makan tgh hari pun lagi
aku rasa dah kul 2 lebih dah.... so aku paksa supir tu cepat2 g carik tpt mkn
so kitaorg teruskan pjalanan ke kawasan pgunungan Kintamani
hari still hujan so view kat gunung sgt berkabus...huhuhuhu..sgt hampa
kami singgah mkn kat restoran halal kat situ... makan ala2 buffet tak ikhlas
harga??? mahal tak henggat..aduhaiiii... susah tul kat sini nk mkn makanan murah2 ekkk
dia charge makan kat sini sowang IDR290 ribu seorg = RM90++ adeih...kalau sedap tkpe gak
sgt kureng n tk menepati tekak aku yg rindukan makanan pedas dari malaysia...
bayangkanla... 3 org mkn berapa aku kena bayar??? emmmm... nasib anak2 aku still foc...kalau tak ..
sangap gak nk bayar....
** dtg negara org..takkan nk posa lak sbb nk jimat...nak tak nk aku layan jekla...
dlm ati aku...aku sumpah seranah gak supir aku ni...dari pagi smpi ke petang ...dia asyik bwk g tempat mahal2 jek
kwn aku cakap mmgla camtu... sbb dia makan commision kat situ dari kedai2 yg dia singgah
so apa boleh buat...nasib bdnla dpt supir camtu huhuhuhu


Ok next post psl makan kat jimbaran...di tepian pantai di ketika hujan gerimis.....
tunggu.......




Ni kat kedai yg tepi sawah padi bukit tu
harga not so bad... souvinier murah2 kat sini
pinggan kaca tu byk aku borong...
ada yg aku beli utk hias rumah nanti bila anak2 dah besar nnt

Topi itu sgt familiar kan??? hehehehhee
pinggan cengkerang tu pun cantik2 cuma
tkde fulus nk borong sakan
Sila tgk kat kiri corner gambar di sudut atas
auwwww... jgn marah mak nyah...
aku baru pasan ada jual benda tu...
hitam ada.. kuning langsat ada...
agak2 gersang boleh guna ahaks...
kalau aku pasan sure aku beli sebtg dua sbg souvinier yg
aku rasa sgt naughty hahahahar..sajer jek laki aku tk bgtau ada
tu pembuka botol minuman yer kwn2
Tokei kedai posing sekali
sila tgk belakang dia... bergayut2 benda tu
apsalla aku tk nampak masa tu
adeiiihh...sgt kalut nk beli ...
zina mata...zina mata...hihihihi
Me wth my beloved maid hehehehe

Cantikkan kan sawah belakang aku tu...
aku singgah kejap jek sbb dh on the way balik
masa tu nk kejar masa g Jimbaran lak
tapi maybe cuaca yg tk mengizinkan..
tk dapat gak tgk sunset kat Jimbaran

My tummy so extravaganza uhukss

Ni masa on the way balik Kuta...
anak2 aku selamat dah belayar...
tu bagusnya sewa satu van...ko baringla
takde sapa nk larang

Jay termenung merenung perjalanan yg jauh...
see...kaki Sheena... dia pun dah tido atas riba aku dah
best kot tido dlm van...rasa berbuai2...
My sheena.. nyenyak

See... buah2 dia sgt tempting kan??? nampak bersusun jek
aku naik rambang mata masa beli....

Restoran yg aku snap ni ramai giler org
maybe best or sedap kot... ke sbb view dia cantik
sbb aku tgk kawan aku nyer gambar.. dia mcm di tepi cerun gunung
close up giler ...emmm restoran aku pegi tu jauh ke dalam skit
Gunung Kintamani

Aku paksa gak supir tu berenti sbb nk gambar latar belakang
Gunung Kintamani... masa ni hujan renyai2... tak pedulik
nak gak...tensen tul ngan supir ni sbb tergesa2 jek...
kita nk la ada kenangan kat depan gunung ni kan...
tepi semak hokeh...mcm org giler bergambar tepian semak
Masam jek muka masing2

Lepas mkn aku paksa waiter situ snap gambar kitaorg
ampehhh ada 6 snap..1 jek jadik...
ada yg takde kepala la...tak nmpk kakila
senget la...goyang laaa.... ahahahahar...
but seyes... org kat sini peramah2 belaka
Cocktail yg sgt tak sedap...yukss
combination yg tk sesuai

Desert yg tk sedap di tekak kami sekeluarga
Maid aku siap kutuk kaw2
dia kata baik dia jek yg masa kat restoran tu...
lagi sedap..hehehehehe
Khusyuk laki aku makan...
emmm... walaupun tk berapa sedap...buat2 mcm sedap
la ye yang..rugi ni... rm90++ ok... tah hapa2 tah
kat Malaysia is much much better
Satay ala Bali...
emmm... no komen
Malaysian food much better..
** semangat satu malaysia lak tetiba
Ni yg aku mkn...tekala...agak2 sedap ke??
tettttt!!! tak sedapppp

Our family yg huru hara bila makan
biasala...time nila anak2 aku dok campak2 semua
sudu garfu pisau besi ke merata tempat
aku ngan maid aku kelam kabut alihkan glass kaca
kalau jatuh...adeiiihhh haru nk ganti lak
My sleeping partner ... gaya apa ni yang
Iklan utk baju apa ekkkk???
View dari dalam restoran...
sejuk n hujan gerimis...
cuaca yg tk mengizinkan
Suram coz hujan

Us...depan pintu restoran
as usual...semua berukir2 n patung
Jay asyik cakap
"takuttt...Mummy...Jay takut"
Ni plak kat restoran kat dlm Ladang Kopi tu
**goyang daa.. tk bagus tul sales girl ni snap
Depan banner Kopi Luwak
eauuuwww...sgt jijik ok
ko nk ke minum kopi taik musang???
no-no ok... najis takleh buat air
mahal lak tu
Ni la jenis2 kopi yg ada kat sini
semua ni dia bg test foc
emm..tapi sbb pening aku tk minum pun semua
** tk suka minum kopis pun...pening sbb ada cafein
Kopi2 yg free itu
ehehehehhee... sapa pun tk usik
Now i have 4 kids...
2 sheena..2 Jaffriell
sweet kan gambar ni... i loike it so much
suka tgk sheena tergedik2 depan cermin
so perasan dis girl tau!!!
Bibik pun sama... control ler konon...

Jay bad mood... sbb tido kena kejut....

Semua sangap sbb lapar...
tkde makanan ke kat sini adeihhh

Us!...

Ni la gambar2 kat galeri yg aku citer tu
cantik2 cuma aku bukan suka sgt seni2 ni
buta seni ok!!!!
Antara gambar2 yg kami terbekenan
tapi bila dgr jek rege dia
adeiihhh...cancell terus... tak yah berangan....
no-no .. better aku spend benda lain

Gambar yg bermotifkan 18sx..hehehhee
apa la .. gajah pun nampak nenen

Lebih ke agama hindu motif lukisan dia...
dont ask me to interpret..makna2 lukisan ini...
tak tau bijik butir pun
** still tak paham kenapa lukisan byk tak pki baju
Karma sutra hehehehe

Ni kat kilang silver...bergambar jekla
nk beli tk minat n tak mampu




Kesian sebenarnya tgk diaorg ni...keje tk pakai baju
sbb panas dlm ni..pastu keje remeh2 camtu
gaji tk seberapa
** tula ajak kejer kat malaysia jd maid tk mo



Aksi2 anak2 aku....
semua happy jek masa otw keluar...pastu...
ZZZZZZZZzzzzzzzzzz

Sebelum bertolak... dlm bilik kami....
Okla...next journey aku sambung nanti2 ekkkk lapar la...nk g lunch

2 comments:

NenekPenne said...

alamak..ada gambar seksi kat belakang tu... gambar pompuan pakai baju maroon dgn bra kaler hitam...
ahaks.... u perasan ker tak sebenarnya?

gigih u yer berjalan bawak anak2 kecik mcm tu.. kalau i, tak sanggup...sungguh mencabar kesabaran ...

ayien78 said...

hahahahhar....
nenek...seyes aku tak pasan.. lar hai...sian maid aku...gambar dia di eksploitasi oleh majikan dia
adeihhhh..apada...
haahla.. sowi..tak pasan