There was an error in this gadget

Thursday, July 22, 2010

Selamat jalan... Tak yah jadi kwn pun aku tk heran!!!

Mirip sgt dgn muka ko yg penah aku panggil kawan!!!


Selamat pagi...pagi jumaat yg hening... ceria tapi campur skit2 sakit ati......
Penat dah bermuhasabah diri.. tapi bila aku renung2kan balik
aku kena gak berkeras kali ni.... sbbnya aku rasa bila kita baik sgt.... beralah sgt
org akan take for granted atas kelemahan aku tu...owang akan terus2 buat mcm dia tk buat apa2 ....bila aku renung2kan balik... tak guna dah rasanya aku buat baik ...sebab selepas dah buat dgn jujur dan ikhlas hati murni suci bersih
end up, aku plak yg di jadikan musuh... aku plak tak di tegur... aku gak yg nampak jahat di mata yg lain


Yerla.. agak tak berbaloi sbbnya byk dah yg terkorban dlm hal ni
tak pasal2 aku bergaduh laki bini dgn laki aku psl isu ni
tak pasal2 gak aku dah mcm pemungut hutang along yg tak berlesen
tak pasal2 gak aku jadi pemanggil credit collection mcm kat bank...kena call sana sini
paling tak pasal2.... aku terima fitnah maha hebat yg aku rasa keterlaluan...


Aku nk highlight kat sini ekkk ORG YG BHUTANG DGN AKU TU
aku tk de suka suki nk jaja citer ko bhutang dgn aku!
aku pun takde nk citer keliling kampung ko ada hutang dgn aku byk tu
aku pun tk penah nk pasang niat citer keburukan ko atau sapa2 utk aibkan ko
sesungguhnya, takde keuntungan barang sesen pun aku dpt dgn berbuat demikian
and duit dlm bank aku tkde bertambah kalau aku buat camtu
cumanya.... utk pengetahuan ko.... wahai ORG YG BERHUTANG!
aku ni bukan ler senang yg ko sangkakan...


duit yg aku kasi pinjam tu duit yg aku sebenarnya aku reserve utk aku guna uruskan pembantu rumah aku yg mula2 ko nk kasi pinjam tapi tak jadi kasi tu!
and paling aku nk highlight kat ko...aku pun sebenarnya kalau ikutkan hati mmg takde duit lebih2an melimpah2 dari kocek atau tabung gajah aku
atau dari bank aku ...atau dari mana2 sampul surat dan peti besi kat umah aku utk aku pinjamkan kat ko... sila take note
tapi ...sbbnya..masa ko beriye2 nk sgt pinjam kat aku... masa tu aku fikir dalam hati
KALAULAH BENDA YG SAMA MACAM KO ALAMI JADI KAT DIRI AKU SATU HARI NANTI... DI SAAT AKU PERLU SGT2 PERTOLONGAN
DARI SEORG YG BERNAMA KAWAN... APA LAH NASIB N PERASAAN AKU KALAU TAKDE SAPA YG SUDI TOLONG AKU KETIKA ITU???
aku keringkan hati.... aku belek2 duit yg ada dlm account aku... aku nekad kasi ko pinjam!tanpa kompromi aku transfer dgn sekali click ajek ok!


Tiba saat yg ko janjikan nk bayar ...ko senyap jek
aku diam!
hujung bulan aku tunggu punya tunggu...ko senyap gak..
aku try call hp ko ...aik??"dah ditamatkan perkhidmatan"
aku terdiam!
OMG, Ya Allah... camne ni ekkk
aku call sana...call sini... semua cakap tak tau ko kat mana
tu sbbnya aku nk tak nak tpaksa call org yg ko baru jek add dlm fb ko sbg "kwn baru" ko tu
sbb aku "tau" ko selalu contact dia...
I'm right...dari dia aku dpt contact ko balik melalui hp kakak ko
ko janji ko kata kalau laki ko byk duit... ko byr... ko minta tempoh
okla..aku kasi peluang lagi... kat umah aku kena marah dgn laki aku aku pekakkan jek telingaaa...ko penah pikir tak pasal tu utk aku??? takde???

ade ko kesah???takde kan...
aku simpan lagi sms yg ko bg aku tu...jd bahan bukti
boleh ingat tak berapa lama ko htr kat aku???
27/05/2010
ko boleh kira pakai calculator hari ni tarikh berapa agak2nya???
tu jek last ko contact aku... lepas tu ko dah tk dapek di kesan dari mana2 gps pun

tak sampai 2 minggu ... ko dah tkleh di hubungi melalui kakak ko pun... sbbnya ko dh pindah
emmm... ko rasa aku rasa mcm mana???? ada tk rasa mcm kena main???

**kalau main dgn laki aku bestla.. dgn ko apa kes???
aku tk kisah kalau ko tkleh byr skrg tapi atleast ko bgtaula aku... call aku
aku tk tukar2 pun no aku...no yg sama hokeh!
aku still dok umah yg sama...tk pindah randah...still kat situ lagi


tup tup... cantik bahasa ko, ko kata ko sakit ati...sbb ko kata aku jaja citer psl ko hutang dgn aku
ko kata ko kecik hati dgn aku sbb bgtau "kawan baru ko" mcm2 psl ko....
siap cakap dia bgtau ko, aku bgtau dia...ko dgn laki ko dtg ketuk pintu umah aku nk pinjam duit yg ko pinjam tu
ye nadeiiii!!! ni citer Kelly Ng apa ko reka hah???
drama apa plak yg ko nk buat dlm scene movie ni???
ko siap highlight cakap...ko bukan hutang ribu2 dgn aku... kenapa siap jaja citer keliling kampung ko pinjam duit aku???
ko belajar kat sekolah mana pakai bahasa mcm ni????
Ko pinjam duit aku.... ko janji nk byr 2 minggu selepas pinjam
ko tangguh2... aku boleh sabar lagi... ko hilang tkleh di kesan pun aku diamkan lagi sbb aku still tk kejam
aku ni manusia ada hati perut ...memahami sbb ko masa tu tk keje...
tapi aku tak boleh sabar bila dah pinjam duit aku... ko hilangkan diri mcm tu
aku htr email ko tk balas... aku pm kat fb ko tak reply.... ko tak add pun aku jd friendlist ko
** tak per...ko tak nk kwn dgn aku...aku pun tk hingin ada kwn mcm tu kalau mcm nila cara ko layan kawan yg tolong ko


KO BOLEH CAKAP.... KO KECIK ATI DGN AKU????

dgn org lain ko berhutang ko boleh cakap elok2... baik2 bgtau ko akan bayar bila ko ada duit
apsal dgn aku ko tak boleh buat????


Tahap sabar aku pun ada max nyer!!!!
ok...kali ni aku jaja citer ko dlm blog aku....
aku dah tk pedulik apa nk jadik lepas ni
sbb aku sebelum ni fikir ... aku kwn ko... aku diam jek .. walaupun hati aku sakit
tapi selepas ni.... no-no ok


Sbb ko kecik ati sgt dgn akukan???
ni aku nk bagitau ko ...aku sakit hati giler baban tahap dewa lapan gaban naruto kesatria baja hitam kat ko!!!!
SBB KO TAK DECLARE AKU KWN KO....
LEPAS NI... AKU NK KO BAYAR HUTANG AKU ...TK KIRALA.. MCM MANA CARA
ko nk pinjam dgn jiran sebelah umah ko ke... ko nk pinjam dgn sedara mara ko ke
ko nk pinjam dgn kawan2 ko ke.... ko nk bhutang dgn along ke... tu aku tak nk tau
kalau kena jual sport rim keter ko pun aku tak pedulik...kalau ko kena letgo apa yg ko ada pun aku tk nk ambik kesah
sbbnya aku kan bukan kawan ko...aku pedulik hapa...
tak yah aku nk susah2 pikir nk menjawab dgn laki aku
tak yah aku nk pening pikir aku susah bjimat cermat


Ko bukan kawan aku mulai saat ini....
apa jadi kat ko ... aku tk nk ambik kesah....
Aku dah delete nama ko dlm senarai kawan2 yg aku ada
**ni mmg aku marah sgt2... n tolongla jgn nk tambah marah aku lagi!



8 comments:

el said...

tu pasal bab2 duit ni aku takut nk bg pinjam..setaka 20-30 tu xpelah..kalo ratus2..eee x kose nk bg..
eh ayien..kawan ko tu aku knl x?
tu lah sbb kawan...kita tulun
bila mtk balik...mcm2 alasan pulok
ms mtk bkn main cantek muka budi bahasa
skrg bila kita hura hara kata kita lak jaja nama kita..

NenekPenne said...

oh oh..
i got two frens now yang bercerita pasal kawan dia hutang tapi tak bayar..

so i mcm peliklah..berhutang pandai tapi time nak bayar, liat giler...

tu pasal i tak penah bagi hutang kat sesiapa pun...

but i have one fren sekarang bukan fren lagi pun, dia dah block i dari tau kisah dia kat FB, ok tak kisah lah kan.. i pun tak rugi mana pun... pinjam duit i 50 hengget, cakap kad hilang lah itu lah inilah walhal i tau dia meang tak ada duit, tiap2 hari ai gesa dia suruh bayar, alhamdulillah dia bayar, yang tak best time nak makan, ko bayr dululah...ko belanja lah.. ewahhh cantik muka ko..

sesungguhnya i bencik dgn orang yang mcma tu..serius bencik...

untuk u, i doakan orang yang berhutang dgn u tu, kasi bayar u cepat2 dan insaf byk2...

ayien78 said...

El,
tu yg aku hangin tak hengat...
aku cuba nk jadi manusia.... selagi aku boleh sabar..aku tahan jek... tapi bila dia buat aku jd macam tu... tak kisahla dia nk kata aku hapa..antu raya ke.. toyol botak ke..aku dh tak nak kesah sbb apa yg dia buat betul2 cabar tahap kesabaran aku...
El..kang aku cakap kang ...dia kata aku jaja lagi citer dia...tapi kali ni aku tk kesah dia nk kata apa sbb aku dah tak anggap dia kwn aku...
yea mmg ko kenal dia!!!! huhuhu

Nenek,
aku ni kan.. bukan la baik hati sgt...tapi hati aku selalu pikir "kalaula aku di tempat dia...macamana.."
walaupun aku ni bukan la alim sgt...atau baik sgt ..apa tah lagi amal jariah aku bukan le banyak sgt...tapi aku selalu pikir situasi org lain...

serik dah ...sakit hati...
tapi apa boleh buat ..lepas ni kena belajar selalu jadi kering...
sbbnya tak nk pisang berbuah byk kali sbb dua kali penah masuk surat khabar

elly @ suely said...

sape yg pgg ank ko tu yien? emmmm mirip??? aku kenal x? mcm kenal jek ekekeke....

ayien78 said...

sue elly ... dlm gambar tu minah yg aku jumpa masa kat bali... sapa ntah..dia kat situ buat marketing utk company dia...sambil2 tu tolongla main2 n jaga anak aku masa mkn...hehehhehe
ko rasa mcm kenal ekkk??? mestilah kenal..dia kan kawan ko...
aku dah tak kenal dh... sbb dia dah bukan aku... ekekekeke

A.I said...

HAYOYO!! apa kes ni ayien?
Utang kene bayar la. jgn le wat camni. Idop kita bukannya senang benor. Dah le kau bg utang, dia ngutuk lak kau...huhuhu...sabo bebanyak ye ayien..

ayien78 said...

Ai,
tu la sbb aku geram...
kalau aku senang, duit byk dlm simpanan, mungkin aku consider skit... tapi tula...bab duit ni mmg susah skit sbb melibatkan duitlah adik beradik..anak n mak bapak boleh bermusuh kan??serik serik

Bibu said...

huhu sabar jela Ayien doa byk2 moga bukak jalan de.AKu pon tak bani nak bagi pinjam kwn2.aku pon ni ade gak org berhutang ngan aku byk sket jumlah dari ko Ayien.tapi sbb aku kenal de dah lama dari kecik n de pon anggap aku adik badik.. hopefully bulan 8 ni de pulang balik cam yg de janjikan kalo tak..tak raya aku huhuhu