There was an error in this gadget

Wednesday, August 18, 2010

So bored...hari2 laki aku OT

Salam Khamis... mlm ni malam Jumaat =) bulan pose...so sila2 berterawikh yer
aku tk tau nk citer apa... cuma yg aku nk aku share kat sini.... hari2 aku tk best mana
waktu bbuka mmg aku sndrian kat umah... dari smpi umah smpila bbuka
masuk hari ni...dah 3 hari berturut2 laki aku asyik dok OT jek
rasanyer dah bertahun dah dia tak buat keje lebih masa... tup2 bila skrg OT
janggal ada... confuse pun yer gak
tapi bak kata BFF aku...dia carik rezeki lebih utk kami sekeluarga...
so nk tk nak...marah ke geram ke... boring ke...lantak aku la...
pepandaila aku meroyan kat umah tu sendiri.. uhuks

Nk ajak kawan2 bbuka luar mcm susah gak...
yerla kwn yg lain semua ada keluarga masing2...of coz nk balik umah sndr, berbuka pose dgn suami n anak2 tsayang...aku jekla si suami yg balik lmbt ari2..** tagih simpati uwwaaaaa
takpe...takpe... aku tetap nk carik gak sapala yg jadik mangsa aku nanti... confirm2 next week routine yg sama gak kena berbuka sowang2 kat umahkan... aku kena plan saper yg jadik mangsa aku utk berbuka luar... sapa sudi angkat tgn ?????


Kesian anak2 aku... setiap kali aku balik sure dia akan tanya
"Mummy..Mummy..where's Daddy?? "
Daddy work dear... sedih tapi tpaksa hadap...
sakit hati sbb setiap hari kena bbuka sowang2 depan tv
Laki aku hanya akan smpi umah selepas kul 730mlm... okler
nk sedapkan hati...
"laki org lain lagi teruk..ada yg tak balik umah sbb buat keje.."

Hari ni buntu pk...nk masak apa utk bbuka??
smlm aku buat Char Kuey Teaw... again.. laki aku mkn tak abis gak
tak sedap ke aku masak..??? aku tgk kwn aku yg dtg umah aku bbuka sama tu licin jek pinggan dia...aku tanya??ok tk ..kwn aku cakap sedap aje... huhuhuhu... laki aku penat sgt kot =p
any idea tk??? dia pesan suwuh masak nasi goreng sambal sardin... aku ok jek cuma tk leh nk hadap lagi kalau dia tak abis makan gak...rasa kecik hati sgt sbb terasa mcm masakan yg kita masak tu dia tk hargai... emo..emo...

6 comments:

el said...

buat lah port luck versi berbuka kat umah hang hehehe

biasalah ayien..kdg2 laki aku pun ada kata gak..ni kurang tu kurang..xpelah at least kita tau mn yg kurang tu..hehe tp laki aku tu kalo kata kurang2 pun licin gak..apakahhhhhhhhhh hehehehe

wahhh cari OT lebih alhamdulilah keje keras en. suami..meriahlah raya thn ni

NenekPenne said...

i sudi teman kan you..heeeee
i pun kadang2 berbuka sorang2 jugak...

iswatie "colours of life" said...

Bguih yer laki ko OT...cr duit lebih nak raya n nak bawak ema balik ke msia balik...

sabaq ja ... masak jer yg dia request..maybe dia penat tuh..tu yg mkn x byk...

sabaq nooo

Aleyn said...

Kita kalau penat memang x der selera nak makan....u masaklah makanan kegemeran dia....

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

maybe hubby penat kot ..kdg2 bila penat selera mmg kurang skit

ayien78 said...

tula... el.. pening n penat dah nk pikir...lantakla... nk ot ke tk nk suka diala.. malas nk ambik tau
takde makna..duit tu bukan dpt sebelum raya ni pun... hujung bulan depan baru dpt
nenek,
jom plan bbuka sesama... next week senin smpi khamis i free..jom buffet korea ioi yg u suka g ..ok gak bila ada geng yg cam u =)
(email i kalau jadi ekkk noorulainm@maybank.com.my)
Watie, bg aku aku tk suka sgt kalau en suami selalu OT...duit keje lebih masa tu takleh beli masa yg dia tk de ...yg sepatutnya dia boleh spend dgn anak2 bini n keluarga..mcm aku ni bukan tk kena ot ...tapi aku yg berkeras tk mo sbb anak2 kat rumah mcm memanggil2
aleyn,
ntahla apa yer yg dia suka makan... semua yg i masak dia mkn mcm tak lalu jek...penat sgt kot
diana,
bilaselalu sgt dia tk selera mkn smpi satu tahap...malas dh nk masakkan apa2 utk dia...biarla dia masak sndr