There was an error in this gadget

Monday, September 20, 2010

Kisah Kami Di Raya pertama






This year tahun pertama kami sekeluarga beraya kat umah kakak ipar aku
syok... n really a very good n new experience.. ** walaupun sebak kenangkan mak ayah yg beraya berdua dgn adik sahaja di Ampang
Pagi raya aku dh bgn awal dgn tk mandi pagi nyer..tolong hidang2 makanan utk family makan pagi raya... hehehhehe lebih byk utk mkn sndr pun yer gak heheheheh... dlm kul 8 satu2 anak2 kenit aku dh bgn... so upacara memandikan n menyiapkan masing dgn pakaian raya masing2... laki aku pagi2 lagi dh aku siapkan.. so senang skit keje..
thn ni tema sama dgn last year .. malas nk pikir2 sbb raya tk berduit..recycle jekla yer anak2..jgn membazir..hahahhahar... yg baru cuma baju aku n baju Jayniell *sgt tk acikan hik hik hik...


So lepas salam2 raya... aku tpaksa ikut kakak ipar aku g umah MIL dia kejap beraya..
then kami continue our journey menziarah kubur saudara yg telah pergi & last pit stop umah Mak Lang Hubby aku ... lepas umah Mak Lang barula aku dpt ke rumah saudara belah aku plak kat "Banting" heheheheh negeri kontroversi...
(hari yg sama di mana Jutawan Sosilawati di bunuh... aku lalu area tempat kejadian tapi aku tk tau pun dia mati di bunuh hari tu...kalau aku tau ...aku tolong selamatkan dia ngeeeeehhhhh)

sila2lah layan gambar2 yg berjaya aku snap.....

Kami sekeluarga kat umah Mak Lang Hubby aku
sila abaikan gmbr anak2 aku yg tah hapa2..sheena siap pndg ayam
jakun betul anak2 bndr.....aishhhh
Mcm2 pesen hehehhehe sgt susah nk capture gambar yg senonoh

At last dptla....


My Twin... suka sheena beraya di kampung hehehehhe

Jay takut dgn angsa hehehehhe


Telatah anak2 kembar aku yg tk senang duduk...berlari jek kowang ekkk
sgt speechless dgn gelagat dua budak kenit ini... ni baru rumah ke 2 dh tukar
baju... sehari berjalan raya 3 kali kena tukar baju adeiiihhh

Sheena Notti gal...
**baju tajaan auntie Farra..tengkiu auntie... love u till bits

Pose anak bongsu aku khas utk peminat 3 J
** mcm bagus jek...ade ke peminat... ayat tk boleh blah hehehhe



Nk citer skit... gambar ni kitaorg snap masa kat kubur kat Sg Pinang Klang
**tuan punya keter ...sila jgn marah kami yer... keter anda sudah femes skrg hahahahr
aku tgk...aik??? sama theme la plak dgn kaler baju kitaorg..apalagi..sanggup tuwun keter g bergambar... jakun mak yeh tul....
Mat Jin yg berlakon tah hapa2 tah dia repek masa aku snap gambar ni
agaknya dia nk cakap... " kita patut jln beraya naik keter ni la yang... baru ehh"

Kat umah MIL kakak ipar aku.. kowang paham ke statement aku ekk??
ntahla aku sndr pun pening

Hidangan pagi raya = Satay...fevret anak2 aku...bercucuk diaorg mkn


Penat pujuk takmo bergambar gak dgn Wan dia..apa la susah no ko ni Jay

Me & MIL

My Boys... sgt suka... sgt excited makan satay Tok Mek
Sheena wth her cousin... asyik dok beriba jek adeihhhhh

The siblings...heheheheh ada biras aku..ada ipar aku
My youngest Bro in law... salam raya...hehehehe sedih ler tu

My Hubby... sedih nyer part

Jay si tukang sibuk.... Aku jek yg rileks tk sedih2
** walauuupun byk dosa hahahar

Jay salam raya dgn Wan...duit raya Wan

Jaff malu2 nk salam dgn Wan...

Cucu nenek... suka dia salam..duit raya takde ke Wan hehehheehe
sesi bersalam... sedih plak kenangkan mak ayah aku sapa
la salam raya dgn diaorg time tu
Takpe...raya next year turn aku lakkkkk
Sis in law salam raya ....sob sob
Green at the corner...hehehehhe
Sis inlaw salam raya dgn mak nyer.... =)
My family dgn anak buah aku... of coz yg bukan green tu ler..
jgn tanya yg mana


Telatah anak dara family kami...Farra n Sheena...
Next 2 years boleh main masak2 k... sure sukaaa


Aku n my beloved hubby -Honey bunny hik hik hik
Aku yg berpeluh2 di pagi raya



Antara pics2 yg berjaya aku snap ...aku ni jekla yg rajin klik2 camera so mmg ler gambar aku nan ado memanjang dlm camera tu huhuhu...so selamat sudah edisi beraya kami di ari pertama...org lain semua dh update aku jek yg terhegeh2 nk update..sbbnya aku bz sgt...hari2 ada jek meeting ler... report ler.. ** nama keje mmg ler bz kalau tk mo bz bukak company sndr yer pn Ayien ... hahahhahar
Okla kawan2 semua...Selamat Raya lagi...lagi 1 week++ jek kan???
kalau ada masa aku update lagi yek...ni tgh ada mood berblogging ni
Pst: petang ni tk sabar nk tgk citer Chinta...love dat drama... walau tk suka dgn si fasha sendat tu ngeeeehhh

5 comments:

MUMMYAR said...

bestnya raya kat kg ye....tentu meriah kan....cantik color baju tu...ai suka sgt color tu.....

salam kenal ye

mummyar.blogspot

NenekPenne said...

kesian pulak aku dengar mak ayah kau beraya dgn adik ko yang kecik tu...

Aleyn said...

Wah, serbe hijau ek tahun ni, cantik

ILA HAFIZ said...

sempoi..okla tu dr aku ni mmg beraya umah family sendiri tp lg sempoi dr ko. ntah x tahu aku kenapa famili aku begitu. sesi salam2 ni mmg nan hado.. masing2 wat hal sendiri.
mak g sidai kain.. abah g tido lepas solat.. adik p tgk tv.. laki aku p makan. wakakaka.. baju sedondon tu pasti la aku je la anak banak.

ayien78 said...

hai mummy ar... salam perkenalan too

Nenet, tang tu tkleh buat apa... aku kan anak pompuan tunggal...sebak tapi redha hik hik hik

Alen.. tema sama 2 thn berturut2

Ila,
Biar betik...ko lepak jek takde salam2??? aku sejak dr sebelum kawen smpi skrg... sebak bila salam mak ayah sbb terkenang dosa2 silam hahahhar...