There was an error in this gadget

Wednesday, November 10, 2010

Fireflyz...berbaloi2

Last Tuesday sibuk AA buat announcement free seat utk 1 juta penumpang....
aku gigih subuh2 adam cuba nk carik destinasi menarik... konon nk g jenjalan dgn anak2... mcmla tk de g mana2 dis year... dgr ada free sama sibuk survey ada ke seat free...huhuhu hampeh..tk de makna... takde dh freenyer... destinasi lain tk tgk pun sbb Mr Hubby dah bgtau no-no to Indonesia... walaupun dlm hati dh melonjak2 nk g Bandung lagi...huhuhuhu sedih bangat

so tpaksa ikut cakap suami pilihla ke Kuching...hampeh...mmg dah kira2 semua RM360, 5 beranak pegi balik...tapi bila nk pilih seat charge RM5 sowang x 5 x 2( pegi balik) , tambah bagasi minimum 15kg RM20 sowang x 5, makan lagi sowang RM12 x 5 x 2 ( pegi balik) , pakai credit card, convinience fees sowang RM 5 x 5 x 2 ( pegi balik) ...ambik calculator..skrg... sila kira...
macam Jaha%&$.. jd banyak gak...tkde istilah free ...tu namanya free2 aku tk de duit jdnya

balik umah... ngadu ngan Mr Hubby...
dia cakap...
"takpe sayang...jom tgk Fire Flyz..mana tau lg murah..."

serius!!!! Murah nok...tak caya tgk ni...
Tiket pegi balik RM0.01 sowangx2 x5... tak smpi pun RM1
seating fees RM 30 x5 x2 utk pegi balik...
tax fees kat KL semua 5 org total =RM35
Tax Fees kat Kuching semua 5 org =RM55

Total pegi balik kl -kuching termasuk bag 20kg seorg dan juga termasuk makan nasi +air mineral setiap org ..naik kat airport yg selesa di Klia...naik kapalterbang baru FireFlyz baru yg besar... bukan yg kipas kecik baru RM390... sehala RM195 yer kawan2....
No extra fees to pick seat..no hot seat...cold seat ...
no extra fees utk bag bagasi...standard inclusive dlm tiket kapal ok...
takyah byr utk makanan
the most important thing ...takyah bayar utk fees merapu kalau pki credit card...

aku senang hati...boleh fikir next year g Kuching dgn anak2....
paling best... ada geng yg nk ikut sekali...
Ila... syok dh mimpi indah mkn ketam dgn ko mlm tadi
**geng M.com... ayoook... jom Kuching.... bila lg nk coti2 sesama kan????


klik di sini yer kengkawan

5 comments:

NenekPenne said...

yang penting tak susah2 nak pegi KLIA kan...doket jor kat Subang airport... memang berbaloi2....

ayien78 said...

nenet...ni kapal baru la net... so mmg kena g klia...tapi berbaloi2 sbb lg murah dr AA

Fiza Nordin said...

yes yes...td kite pun survey2 booken kat fireflyz...g 'kocen' baru ado 56hengget sajork...ini mlm baru mau gegar.kene tunggu abiku balik.surf date yg sesuwei.kengkonon nak g berdua sajork.2nd hmoon le konon...tp kene gak tgk date yg hokey sbb anak2 akan ditransitkan ke sepang,umah akak aku...takut terkena date dorg exam.kasihan pulak nnt mak pak g 'bikin anak'(takde maknyenye!!!),report kad anak merah! hadoi!!!!

ayien78 said...

fiza... tu yg susahkan...bila anak2 dh sekolah kena pick date cuti sekolah la plak....ko pilih jek date sabtu ahad..senin ponteng pa n ma bagi hehehhehe

ILA HAFIZ said...

i followww~!