There was an error in this gadget

Sunday, January 16, 2011

1st Nite @ Legend PD

Sbb dah janji kan... so kena la bubuh jugak..rentetan citer masa aku kat PD.. ntah sapa yg baca..aku pun tk ler tau...kemain perasan berjanji hahahahar...
ni adalah gambar masa mlm ke tama.. malam ke dua aku rasa tkler aku snap2 pun sbb malaihhhh laaa ehehehehe .... hot hot chicken shit jek aku ni
mlm ni la aku dgn sekeluarga kuar makan kepci (KFC) jek kengkonon nk save budget yg ciput...hehehehhe


malam tu kami kuar lambat sbbnya??? kowang rasa kenapa???? sbb ada org tu asyik dok cakap..
"kejap yer yang... nk baring kejap jek... nk rehat kejap jek... nk tgk iklan ni kejap jekkk"
end up kami keluar dr bilik hotel pukul 9.15 mlm... smpi KFC dah nk dekat kul 9.45mlm... Sheena smpi tido atas meja KFC dah ahaks...
balik..seperti biasa..anak2 sudah belayar ke laut dh... bergendong2 la aku mendukong anak2 aku tunggu keter buggy depan hotel...lama beb
paling aku hangin... aku ni mcm rupa melepak depan hotel tu sajer2 ke.. dah sah2 aku tunggu beratur depan tu nk naik buggy nak naik bilik aku kan
ada 2 keluarga yg sekolah mcm sekolah tinggi tapi tahap tak pandai dia alamak aiii sgtlerrrr bertingkat2....
selamba dek jek potong Q kami sekeluarga yg dah gaya pokok krismas angkut mcm2 benda nk naik buggy... dukong anak... bawak bekal.. bawak bag ..
dia selamba anjing jek naik jek buggy terus ... buat muka 88sen... aku tgk rasa mcm nk tumbukkk jek...!!!!
ingatkan sekeluarga jek yg bangang... rupanya sedara dia yg naik keter lagi satu pun sama2 jek tahap ke'bangang'an dia... aku kan insurans byk dh beli ....


aku sound topek jek...cakap kuat2 depan mamat yg last sekali naik buggy tu....

"naikla..naik buggy tu..akak ni dok dukong anak ni sajer jek beratur sini.. tak de arah tujuan... mmg sajer jerla keluar bilik menebeng tepi ni... bukan nk naik pun buggy hotel ni..yerla buggy ni kan mmg korang sekeluarga dah beli harga ribu2... siap mmg dah bayar dah masa check in hotel tadi...tak pe..kitaorg tunggu jekla buggy lain yg org lain belum beli lagi.... "

terus muka mamat n bini dia berubah.... Gulpp!! laki aku muka dh cuak dh sebab bini dia ngamuk mcm org giler hehehehehhee
paling best... kitaorg terjumpa sekali lagi ...dok betul2 depan bilik kitaorg ...
aku sound lagla.....


"oooh nila keluarga yg tak sabar2 nk masuk bilik tadi ekkkk... kecik jek dunia ni....."

telan air liur keluarga tu...geram sungguh aku... aku geram sgt sbb laki aku boleh cool sesejuk air salji bila dua2 family ni selamba jek potong Q... hangin jek...
dahla sebangsa... macam ni ke perangai ??? buat malu kaum jek.... takleh ke berbahasa skit??? tgk kami sekeluarga dahla semua tido pengsan... anak2 ramai... dok beratur depan tangga... kot yer nk naik pun ...tak leh tanya ke??? cakapla ...sorry yek... kitaorg nk cepat ni... dah nk terberak sgt ni..kang kalau kitaorg tk naik buggy ni mau habis koridor hotel ni tercemar... tak pun cakapla alasan apa2... yerla kata org Melayu ..berbudi bahasa... kaya dgn adap sopan... Ni tak....berdesuppp selamba jek panjat buggy tu... hangen la minah gemuk ni... ambik ko sedasss panahan laser akakkkkk!!! =p


okla... kita sambung citer hari ke 2 lak...
**pjg betul n3 ni ahahahahahar


View waktu mlm yg damaiii
View dr parking....sbb smpi hotel lambat dpt parking kat hujung nunnn atas atap

Abg Jay possing mauttttt

Besar dah anak bujang aku..sedar2 dah boleh kawen dh
adeiiih ...rasa mcm semlm aku ngandungkan mamat ni


Peace auntie....

Twins dh berlayar... kebas tgn aku dukong si Sheena...adeiiihh

Kowang nmpk dlm gambar ni mcm rupa minah yg sajer2 lepak depan tangga ke???

Sikit punya baik posing beratur kat tali ni... boleh family tongong tu tak tau

OTW nk g dinner

Dlm keter mini yg sempit utk anak2 aku + bibik huhuhuhu
Sheena dah ready ni...jom mummy
Malu seh... keter kitaorg jek yg paling cikai kat parking tu
yg lain semua Harrier, Merc, X3, X5, Wish, Alphard...
aku???kelisa mini jek huhuhu jadila syukur ada keter
ada org tu basikal pun takde.... =(
Apsal kening aku sebelah tu obvious sgt garisan dia??? ni gara2 terlupa bawak berus
berus utk kening la.... kowang ingat berus apa????
Ni berposing depan bilik....
Muka mcm hantu siang.... awat tk perasan ekkkk??
ni nk tuwun dr bilik la ni... haru biru ...tgkla smpi selipar pun bibik
terpaksa pakai sambil tuwun tangga
Entrance keluar...tgkla kiri kanan penuh dgn brg
pelampung la.. bag la... apala....
Okla... tu jek citer malam pertama.... nnt aku sambung lagi.... mcm2 gambar aku nk share....
**time semangat bykla n3..time malas bersawang blog aku hihihihi

10 comments:

nome said...

garangnya kamooo...sure ko geram sgt dgn family tu sbb suka suki potong Q...kalau aku jd ko pun, hampir bertukar kaler ijo....keh keh keh..

aku leh rasa kemeriahan family ko ni kalau bercoti2 mesia...

Netnet said...

orang tak reti bahasa tu memang patut kena sound mcm tu...biar reti sikit....

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

baik punya sound ..ayien aku suka baca blog kau ..sebab ikhlas dan boleh buat aku gelak2 time tensi ... he..he..

ayien78 said...

nome...aku ni mana garang... kalau jumpa face to face mesti ko terharu tgk tahap kelembutan sopan santun malu2 anjing gitu...hahahahar tkde makna... aku mmg camni nome..brutal.... mulut takde insurans.. sbb geram bila hadap org2 giler camtu... boleh bertukarrrr jd shreg... ehhh bukan..incredible hulk...

Nenet,
setuju... aku pun cam ko gak.... kalau naik hangin org keliling tmasuk laki sndr pun naik seram tgk....

diana...
samala... ko nyer blog pun fevret aku...mcm2 aku leh baca tapi lately tkleh comment ..tah napa tah...bank rimau ni ..ada certain2 comment box tkleh bukak... basic blogspot jek boleh....choiii tul

Uncle Lee said...

Hi Ayien, very nice photographs. I enjoyed looking at them.
You have a beautiful family too.
Have a pleasant week and keep a song in your heart.
Best regards, Lee.

Bibu said...

uwah..aku taw ko mmg garang ahaha..cepat le upload lg aku pon baru cadang nak book gak

MUMMY ILA said...

oit..apsal make up ko semacam??

adala org nak baca entry ko. orangnye aku la.. hahahaha.. ala bio kete kecik janji hati senang:)

eLYies said...

huwaaaaaaaaaa..syoknya ko pi sane...tp ko untung pakai pakej kwn ko kan?? kalo normal..FENGSAN nak byr..huhuhuh

Love... said...

yien.. jom join gathering geng kembar kat putrajaya.. aku tag ko kat blog aku

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

lots of the great piccas here. love to see ur holidays going well;) enjoy and take care of ur family then:)

sometimes, mmg need to sound them kalau tak betul kn?