There was an error in this gadget

Sunday, January 16, 2011

Sedihnyaaaaa

Just Cut n Paste dari 1 blog ni
berjurai2 air mata baca citer ni ...huhuhu tgh bayangkan aku di tempat laki2 tu....
layankanla citer sedih ni..
**owner blog..pinjam citer ekkkk

"Semalam ontheway balik rumah dalam kereta kitorang bukak radio ikim. Dengar la satu stori ni. Sedih sangat ok. Walaupun saya dengar cerita dia putus-putus sebab nisa dengan anoi bising, tetap rasa nak nangis jugak dengar. giler sedih mencengkam jiwa.siapa dengar radio ikim jugak semalam. kalau saya tersalah cerita. korang betulkan ek. :)cerita dia macam ni. (lebih kurang la ye)

satu hari sorang kawan (kita namakan dia hasan la senang cite), naik la satu komuter. tahu je la komuter kan tenang je. ada yang tido. ada yang baca paper. ada yang baca majalah. yelah sapa yang biasa naik komuter tahu la macam mana keadaan komuter. tp hari tu saya naik komuter tak la setenang yang digambarkan oleh pencerita kekekeke :p sebab kena berdiri hahaha.so hasan ni rasa best je la dalam komuter tu. sambil layan pemandangan luar apa semua.tiba2 bila satu komuter ni berhenti. naik la seorang bapa dan dua orang anak lelaki (dlm lingkungan umur 5-7 tahun kot).

bermula dari situ lah keadaan tenang komuter tadi dah bertukar jadi kacau, bising.bapa yang tadi masuk komuter. terus duduk tanpa hiraukan anak2 dia tadi. duduk sambil bersandar sambil tutup mata. tidor kot keletihan. yang anak lelaki dia berlari2 dari depan ke belakang ke depan ke belakang. suasana jd bising sangat. bukan bising je malah habis dia kacau semorang yang ada dalam komuter tu. yang mana baca majalah ke paper ke depa ketuk2 kacau. so semorang dah tensen dalam tu. yang di bapak pulak landing je tido kan.sape tak hangen beb.

si hasan ni dah tensen dah. terus duduk sebelah bapak budak2 ni tadi. tegur baik2 la bapak ni.sambil duduk sebelah bapak dia, tepuk la peha bapak dia. bila bapak dia perasan ada orang pegang peha dia, pelan2 la bapa dia buka mata.

pastu hasan pun bercakap
"anak2 encik sangat mengganggu kami"

tiba2 bapak budak2 ni tekup muka dia dengan tangan. dan perlahan2 hasan terdengar suara bapak tadi nangis teresak2pastu hasan tanya la dia kenapa, dan bapak tu mula la berceritaisteri dia selalu mengadu sakit kepala, dia pun hantar la dia ke hospital. Rupa2nya doktor dapati isterinya mengidap kanser. Isteri dia ditahan di hospital. Anak2 dia dilarang melawat ibunya.

Dah beberapa minggu tak berjumpa ibu diorang. anak2 pun rindu sangat. Dia pun pujuk2 la doktor sbb anak2 teringin sangat nak jumpa ibu kan. So doktor pun beri keizinan. Dan dia bgtau anak2 hari ni dah boleh jumpa ibu. So sementara menunggu ke hari ni, anak2 xcited sangat. bangun awal lagi apa semua nak jumpa ibu punya pasal.So, bersiap pagi ni, tiba2 dia dapat panggilan dari hospital, doktor bagitahu dia yang isteri dia dah meninggal dunia...................................................... :(

dan, sekarang ni dia dalam perjalanan nak ke hospital. Dia masih tak bgtau anak2 dia lagi. Anak2 tengah sangat gembira sebab nak jumpa dengan ibu dia.

Ya Allahsaya sedih sangat masa dengar cerita nisebab terbayang. bapak dia bukan nya tido. tapi mesti tengah berfikir macam mana reaksi anak2 pegi hospital nak jumpa ibu, tp ibu dah takde.

SEDIH.so hasan tadi daripada geram tengok budak2 tu buat bising, terus rasa simpati bila

tengok budak2 tukesimpulan daripada cerita ni?"


5 comments:

Mommy Prince said...

huh-
sedihnyer citer nih.

nome said...

Allahuakbar...innalillah...takziah pada family tuh...rupe2nyer anak2 pakcik tu teruja sgt nak jumpa ibu mereka...lahai...sedey sgt citer nih....kesan sgt mendalam pada si ayah sbb x tau camne nak gitau pada anak2 mereka...sob sob...

A.I said...

ayoyo :(

el said...

pagi2 bc n3 hang
sedih plak

BUNGA said...

As salam.
Sedihnya. Beratnya dugaan yg diterima. Mudah2an Allah beri kekuatan pada dia dan anak2. Alfatihah juga pada isterinya.