There was an error in this gadget

Sunday, January 23, 2011

2d Nite @ Legend Water Chalet Port Dickson

Hari ke 2, waktu petang...sesi berjimba2 di kolam renang
aku seperti biasa jd dugong la berendam dgn anak2 aku... kolam dia??? rating.... so-so jek compare dgn pool yg satu lagi sgt beza...** Pool kat The International Waterhomes luas n cantik..takler sekangkang kera mcm kat sini
kolam sini kocik jer... jadiklaaa... puasla budak2 ni berendam ...tak lama pun sbb dh nk hujan..so lekas2 naik bilik...


hari ke 2 keluar awal skit utk g makan malam.... sebelum g makan singgah indoor nyer playground...ingat nk main Nintendo Wii...sekali mlm rupanya takde
cessss.... melepas nk merasa main Nintendo Wii... nk beli takde pulus hihihi.. so layankan jek bebudak ni main sat kat playground pastu zassss kuar dinner
mlm tu makan biasa2 jek..kat warung biasa2 jek... kali ni mmg jimat sokmo ...tk smpi RM35 pun semua sekali...sgt jimattttt **fes time semurah tu mkn... kalau tak ....membazir jek keje kitaorg....

Malam balik awal gak ... kali ni aman skit sbb tk berebut buggy....
tido awal sbb esok dh nak balik umah.....
esok paginyer....aku g breakfast ber 3 jek dgn Jay sbb si kembar masih pengsan...lagipun rugila sbb nnt kena bayar utk Ema... dahla tk sedap..so ema just mkn makanan kat bilik jer... dia kata tk kisah sbb dia nk kemas brg2 utk balik... so aku pun ok jek la..**selamat RM35++ aku
makan pagi tu dh jadi hambar jek sbb balik2 makanan yg sama... dahla pagi tu cuaca agak tk best...hujan lebat pagi2 tu..so nk dtg Cafe kena call buggy utk bwk g situ.... merasala naik buggy dlm hujan ngeeeehhhhh

fuh!!!! akhirnya abis dh citer aku kat Legend PD ni.... next N3 citer psl benda lain lak ekkkk... ** sebenar nya nk cepat sbb waktu lunch dah abissss....kang boss nmpk dia marah plak hehehehehe



Penutup... ni kat lobi hotel dh check out dh


My twins yg jakun dgn snowman tu


Layan jekla aksi gedik aku sebelum balik...auuuw

Jay ..apsal suka pndg tpt lain bila mummy snap camera>????
Nampak mata jek Jay..adeihhhh salah aim
Posing sndr... harapkan laki aku??? haram tkde sekeping pun gmbr aku huhuhuhu
coridor depan bilik aku???mOtif??? tak tau nak buat apa
penat dah tunggu buggy tak smpi2 lagi

Ni rupa bilik yg lower floor..ada cermin kat entrance nk masuk..kowang
bleh nmpkla kalau jaws ke penyu ke...buaya ke lalu bwh bilik kowang..
org lalu bwh bilik skodeng skirt kowang pun boleh gak hihihi

Anak2 aku menceroboh bilik yg terbukak.... aku rasa diaorg tgh bersihkan kot
yg aku ...pantang tgk pintu terbukak...masuk...pastu snap2 gambar

Sheena dok meleser tepi Daddy sementara tunggu Buggy
Alalalalala...comei plak laki aku buat muka camtu..
eii rasa cam nk tampar jek kan?????

Tak abis2 dgn Baloon... aisssss
Poluh2 dah anak bujang aku ni Adik yg blurrrrr

ni ler ruper bilik kat bawah.... tak best la....atas lagi bestttt
beg yg dah beranak..dr 3 beg dah jadi ber beg-beg di sini hehehehhe

Mana la buggy ni???? lambatnyaaaa
Motifff???ntah..jay yg snap..layankan jeklaaa
ada byk dlm kamera aku gambar kaki la ..kasut la...
tiang meja la...tiang kerusi la..seni ler konon.... =P Jay....ko snpa gambar Mummy dah rupa orgterencat dah mummy tengok
awat tk say "Mummy..ready??1..2...3..." tak makan... dia kitai2 jek makanan tu
sebab??sebab tk sedap hahahahahar
apa jekla yg anak beranak ni bualkan ...
Suasana pagi ... pancing laki aku tkde yg ngena pun huhuhuhu

Ni mlm akhir... 3 beradik sabar nunggu buggy...
elok plak tk tido lagi...kalau tk jenuh nk ngusung balik bilik



Sheena yg cranky ...asyik merengek jek
ngantuk dh kot.....


awat skima beno Abg tangkap gambar ni???hehehehe
Lipstik pink yg sudah di padam..eiiii buruknya lipstik tu
Euuwww...awat tak pasan lipstik pink buruk sgt?????
Selepas di padam... better...**walaupun dh mmg tk cantik..still nk salahkan lipstik
wakakakaka.. ada yer org camni??akula tu weiii

Mainla sampai lebamm...pastu leh kita g dinner dgn aman
sepah gilos kan bilik aku ni hehehehhee...ala nanti ada org kemas
lantakkkkkla situ....
Ikan ni jek dpt tangkap...jadiklaaaa
masing2 Q... nk pki diapers ngan shirt dgn daddy
mummy??? diri jek tepi snap gambar...ahaks
Tak puas hati sbb kena paksa dok dlm pelampung.... abis tu??
mcm reti berenang anak dara aku ni
Aikkk?? bila masa aku ada dlm ni????
OMG...dugong pink tu.... so... hishhh... tgk boleh...
kutuk nanti aku nangis huhuhuhu
sabar jek laki aku layan anak2 dia.....
Okla...tu jekla aku dpt kongsi N3 psl Legend Water Chalet..sesapa nk g sini ... PMla aku...
nnt aku bg contact no n contact person org tu... bolehla... setakat bercuti ciput2 utk keluarga mcm aku ni.... ni last...pastu dok umah diam2 sbb duit dah abis hehehehhe

7 comments:

ann @ hatiberbunga said...

makin cantik anak dara mu itew.. ;)

eLYies said...

biler la aku nak rasa pi kat situ..TAPI buggy lambat yer..jenuh!!!

sian ko ayien..takde orang nak ambik gambo ko..terpaksa ko snap sendiri..hahaha..

tak bleh blah tgk laki ko buat muka cam gitu..ala2 JAMBU..hahahaha

ayien78 said...

an..lama tul u tak jenguk blog i..sedar2 anak2 kita dh besar dah kan???hahahahahar...

Yies... aku mmg selalu camtu... laki aku tk suka snap gambo... dia selalu kata " Malasla Yang.." paling2 snap ler sekeping utk ambik ati tapi gambo nyer mmg nyakitkan hati... tah hapa ghoper...
Jambu??? laki aku Jambu?? boleh aku kerat2 skit buat rojak plak hiiiiii

nome said...

yien, terasa kehepian korang sefamily bercoti2 mesia di situ...

saveme_zero said...

mahal dak tempat ni ayien.ko leh rekemenkan ker?? tingin nak g gak

ayien78 said...

nome... mmgla hepi... satunya sbb tk yah g keje...duanya.. sbb bercuti.. dgn dak kenit3 org lagila syok layan karenah .. apa lagi nome.. g la

sue.. mmg best.. tk mahal sgt pun... mmg aku rekemen... ni no contact org yg aku beli tu..nama dia roslina - 03 21738274

Zack said...

Legend Water Chalet rate memang mahal!!!... Tapi kalau nak sewa lebih jimat & murah di Legend Water Chalets, cari saya... More info at http://legendwaterchalet.blogspot.com