There was an error in this gadget

Wednesday, January 5, 2011

Aksi panassss... budak2 zaman IT

Tk tau kenapa hati tergerak nk share citer ni..bagi aku apa yg jadi pada masyarakat zaman skrg mmg dh terlalu melampau n mintak di jauhkan la dr menimpa anak2 kita semua... actually aksi ni di rakamkan dlm bentuk video...kalau tk salah dlm youtube ada... tapi takyah la aku paparkan kat sini... naik geli dgn adegan tak patut tonton ni

Pernah sekali aku terserempak dgn sekumpulan budak2 muda baya2 ni.. aku rasa still sekolah lagi kot... aksi2 tu berlaku depan mata masa nk Q beli tiket wayang... adeihhh sakit mata aku nk pandang... umur muda lagi ...silap2 beli tiket wayang pun guna duit belanja mak bapak bagi... tapi ...adeihhhh ..peluk2...lekap melekat dh mcm kembar siam dh ghupanya... yg pompuan nyer dok laga2 dahi, hidung... cakap dekat2 bisik2... konon2 rahsia sgt..sambil2 belai2 telinga rambut..iskkkk...aku dh tak sanggup nk tgk apa lagi yg bebudak ni nk belai.... tgn si laki2 dok merayap2 tah mana pegi... aku yg dok beratur kat belakang diaorg rasa nk jek sound topekkk tapi malas laaa... kang ada yg jawab
"mak ayah saya tk marah pun... awat akak sibuk2" adeiihh kang tk pasal2 biru mata sebelah lebam kang.... pastu yerla...tk pasal2 dpt dosa kering sbb mengutuk2 dlm hati ... betambah lagi berbakul2 dosa yg sedia ada... kalau dia tk buat depan khalayak ramai... lantakla kan..at least aku tk dpt dosa kering sbb kutuk dia.. and tkler mjadi tatapan umum lebih2 lagi anak2 kecik mcm anak aku...

Paling tk best mata menonton... byk plak gadis2 genit baya tu... memakai tudung...
repeat again "tudung"..adeihh dik..akak ni mmg la dh seangkatan dh... berdosa sbb tk bertudung ... tapi adik jgnla buat dosa n burukkan lagi imej org2 lain yg bertudung... tk manis sungguh bertudung + perangai Ya Rabbi!!! ( Nauzubillah jauhkan dr anak2 aku)

Another 1 incident... kes "kor$# n Rab@ dlm keter" selalu sgt aku terserempak dgn keter diaorg... malu nk share but this kes is really happen in reality... atas motor pun penah kitaorg jumpa masa kat highway...adeihhhh.. dh rosak teruk dh akhlak budak2 zaman sekarang... makin sedih bila lately kes buang bayi makin menjadi2....

Tolonglaaaa... adik2 luar sana... kalau betul la dh tak taahn nk buat dosa ...
sila yer ... jgn jadikan adegan tu tatapan umum.... lantak ko la dik...dosa tu ko tanggungla nnt..cuma jgn jadikan dosa tu di kongsi dgn kami yg tk berdosa ni huhuhuk





6 comments:

A.I said...

hohoho...mintak dijauhkan la dari anak2 kita. isk

-sok aku update contest i luv my family kt blog aku. lalalalala...

Huszaini said...
This comment has been removed by the author.
Huszaini said...

dia pilih klcc dowh!! kekeke... hampeh budak2 nih!! macam takde akai! cakap takde ugama kang marah lak!!! tapi perangai macam hampeh!!

Huszaini said...

nnt join event yer!

ayien78 said...

ai... tu yg buat aku takut nk besarkan anak2 kat kl ni.....serammmm.. open sgt

Huszaini
mmg nk join tapi malu2 lagi ni hehehehehe

Huszaini said...

ala bukan takde idung pun nak malu huhuhu...