There was an error in this gadget

Thursday, March 17, 2011

Aku yg tak punya apa...aku hanya insan biasa... huhuhu

esok 19hb March 2011. salah sorang dr BFF aku masa sekolah menengah dulu bakal melangsungkan perkahwinannya....waaahhh... sure seronot..hati mesti berdebar2.... walauuupun sebenarnya dia dah pun selamat di nikahkan dgn jejaka pilihan hati nya... 11.02.2011. hehehehe ni sbb nk no cantik dlm kad kawen la tu... mcm2 zaman skrg ni... =) by the way Alhamdullilah ...dah selamat dah kwn aku sorang ni... semoga berbahagia ke anak cucu.. Amin. Bertemu jodoh jugak akhirnya di usia 33 thn. Still not too late for her to feel how marriage life is...

Tapi topik yg aku nk citer ni bukanla psl dia nk kawin or wat so ever.. tapi kisah di sebalik perkahwinannya... Kalau tk salah aku ...kwn aku ni bakal menjadi 2nd wife kepada suami dia. Menurut citer dia.... 1st wife laki dia izinkan dan mereka pernah bertemu dan berdiskus ttg suami dan bakal suami kwn aku ni... yerla...kalau dah mampu apa kita nk larang2..cuma sanggup dgn tak sanggupla... emmmm i reserve my comment on dis issue...kalau ikut kan logik ..perempuan manala dlm dunia ni sanggup teman hidup mereka di kongsi??? emmm aku .... a very clear statement.... se clear crystal clear... NO-NO sharing my hubby wth any body ...even tho aku tau ramai org cakap 'sharing is caring'...but still big No-No for me. But lain citer dgn kwn aku ni. Perspective org lain2 ok. Kita takleh nk sangkal sbb pendapat org...kenala terima dgn hati terbuka... Bak kata dia.. "i'm happy now.... he can give anything...name it... and tak salahkan I pun nk rasa bahagia mcm org lain...ada suami mcm org lain..walaupun suami i tu pun suami org lain" ... =D aku hanya mampu senyum sbb bg aku semua org ada pendapat masing2... aku tk nk komen byk2....

Mcm yg dia penah cakap... 1st wife pun tak halang... dia pun mmg dah kenal dgn keluarga suami dia tu... n paling penting... hati dah suka... kopi yg pahit pun rasa macam gula ... aku dgn kwn2 sekeliling cuma mampu mendoakan yg terbaik dari jauh....

But still, dalam pada doa2kan ..dalam pada mengharapkan yg baik2 ajer..ada gak perasaan kecik hati di situ...hahahar..mana tknya... member aku ni bila berbual mmg tak kalah..semua yg hebat2 ttg dia ajer.. rumah diala yg paling mahal... besar n bagus..sapa yg belikan ??suami baru... kereta dia yg paling hebat.. Vios katenya... full spec..tak mcm kitaorg kat sini ...pki kelisa... vios pun yg basic...murah la katakan... sbb apa?? sbb gaji dia la yg paling byk antara kitaorg ni..adeihhh zaman apa la aku lahir skrg ni??? org mcm ni pun ada lagi zaman ni??? zaman banding2kan...ko kurang aku lebih.... ko miskin aku kaya.... aku paling terhebat di dunia seantero ni... Mak aiii... tapi aku sperti biasa... diam ajer..malas nk lawan balik..malas nk citer ..umah yg aku duduk ni umah singgahan ajer...aku ada 8 umah bangalow 8 tingkat kat luar negara..tak masuk lagi resort persendirian aku kat London tu.... bila2 masa aku nk aku singgah ajer... ladang kuda 800 ekar kat New Zealand..aku bg jek org susah kat sana jagakan... kalau diaorg ada duit lebih ..nk kirim ..kirimla kat aku..kalau tak simpan ajerla... keter aku ferrari merah saga tu aku sewakan kat Langkawi... sajer malas nk pki kat KL ni..sbb jalan jam.. hahahahahar.... giler kentang..statement kaw kaw..takleh blahh... ntahla...aku pun pelik ..apa ada pada harta...kerjaya yg kita punya..sbb bila Jasad di ambil... semua tu tinggal di dunia...kita hanya di balut sehelai kain putih yg sama jek .. bukan kain sutera..bukan rantai emas... bukan dok di tanam bersama keter Vios yg full spec yg di bangga2kan tu...!!! satu lagi statement yg aku terngiang2 smpi skrg masa mula2 aku tanya soalan ....

"Alhamdullilah... akhirnya sampai jodoh ko. Ko nk kawen dgn sapa???"
dgn bangga dia jawab

"dgn boyfren aku la ..takkan boyfren kwn aku plak" sambil buat muka eksyen...
adeiih soklan sungguh menusuk kalbu... .. jawapan sungguh menusuk jantung..rasa mcm di tusuk2...takpe... sabar sabar
aku tanya lagi

" ohh... boyfren ko dulu yg sama ngajar kat kolej ko tu ke???.. okla.. jadi jugak ... jodoh ko mmg panjang dgn dia tu"

walaupun dlm hati tanda soal mcm2 keluar sbb tau dia dulu kwn dgn suami org ...so ingatkan tak jadi...yerla dia dulu yg kawan dgn bf dia..aku dulu belum kawen pun dgn somi aku...sampaila aku dah beranak 3... tak tau khabar berita... kuat betul jodoh diaorg ...6 thn kenal ..kawen gak akhinya....
dia jawab camni plak selepas soalan tadi aku tanya

" haah..dgn diala... sapa lagi .. Dia skrg dah tak keje situ dah.. Dia dah keje sndr... dah jadi kontraktor...Kelas A beb!!!masyukk byk tu"

Hah??? perlu ke highlight benda2 tu??? aku sgtla tk paham... tapi sbb tak nak pjgkan lagi..aku senyum jek...dlm hati tuhan jek yg tau...
Taula...pendapatan kontraktor kelas A tu masyukkk takyah la highlight kat aku... aku pun ada kesah ke apa keje laki ko??? soklan aku cuma tu jek... apsal lah ko jawab dgn jawapan yg mcm rasa nk tampar jek??? mmg la dia ni... kenangkan kitaorg penah jd BFF suatu ketika dulu..aku tahankan hati... nak ajer aku cakap kat dia....

"ada aku kesah laki ko kontraktor Kelas A??? laki aku engineer kapalterbang pun aku tak hebah kat semua org... dia tu jutawan hutang keliling pinggang lagi... masyuk gakla...tapi masyuk bil2 surat2 dari bank mintak hutang... hahahahahar..sajer je aku hutang byk2 sbb takut harta2 dia di dlm dan luar negara tu abis... kang susutla harta2 rumah bangalow, ladang estet, pdg lumba kuda yg aku dah ada skrg ni"

kwang kwang kwang... ayat2 tu hanya bergema dlm hati... aku nmpk jek brutal dlm blog ni... mulut cam longkang tapi Insyallah..hati aku masih tak smpi hati nk cakap kasar mcm tu depan2 org..lagi2 kwn2 yg penah baik dgn aku...

Ntahla... bila di pikirkan balik aku pun tak paham kenapa dia berubah sikap jd macam tu... Dulu dia biasa jek... tak de la ayat2 yg keluar dr mulut dia berapi2... tkde la menyakitkan hati mcm skrg .. .mungkin masa mengubah segalanya... aku tak nak komen byk sbb takut ter"u" turn kat muka aku pulak..Nauzubillah..aku tk nk jd org yg riak ttg sesuatu yg aku ada skrg...hanya bsyukur sbb aku ada suami..ada anak2 utk bermain dan bermanja..ada keluarga yg hampir sempurna... ada kerja.... ada gaji..ada rumah... ada keter utk aku ke tempat kerja... walaupun takla sempurna mana..tak la seperti DIA yang konon ada segala-galanya.. Tapi masih bersyukur dgn apa yg ada... Alhamdullilah





5 comments:

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

adehhh .. org camni pun ada .. aku kalau boleh elak jumpa org gini .. bikin hati panas jer .. riakkkkkk

Bibu said...

la yien..ni jenis ulu camni..tak penah dpt..skali dpt lupe ulu plak (oops ter emo plak)tapela ape2 pon doakan yg terbaik jela tuk de..mmg harta ni kalo diciter x leh bwk ke kubur pon..aku penah gak bile lalu umah beso2..gatai la mulut bile agaknye kite merasa nak umah cam ni ye Bie?hatta laki aku pon menjawab: "doa2 jela..kalo x dpt umah ni kat donia..doa2 jela kat kubur sok ade umah beso tuk kite"..terkedu jap aku hehehe ..syukur la ape yg ade ni

eLYies said...

nie cam cina bukit ni..JAKUN!!!/..semua tu tak bawak ke mana pung..hahaha..biarkan dia ngan labu2nya....jgn kaco hidup ko sudah ayien kan!!...

nanti ko habag kat dia..jinnis on the way nak beli kapalterbang tu..KO ADE?? wakakkaa

Huszaini said...

Tuan tanah, nanti jemput datang ke Jom Berkelah 2 yer!!

http://amrafahan.blogspot.com/2011/03/jom-berkelah-dengan-geng-kembar-ke-2.html