There was an error in this gadget

Thursday, March 17, 2011

Salam Pagi Jumaat

Morning, selamat pagi jumaat. Hari ni pagi jumaat... ada yg pegi keje senyum2 dlm2 keter... ada gak yg pegi keje abis pasu bunga tepi rumah kena sepak2... jangan tanya aku kenapa?? aku hanya mampu senyum2 ajer... hik hik hik....

Hr ni aku rasa sedih sgt... yerla ..hari ni hari terakhir aku dpt g keje dgn aman damainya...tanpa jammed di jalanraya yg bukannyer boleh aku sapu kat roti then telan huk huk huk...
sedih sbb dpt bayangkan camne aku nk g keje next week...huuuu huuuu...
sedih sbb lepas ni kena keluar subuh2 adam dan hawa... seawal 6.45pagi tapi smpi opis aku tu kul 8.40pagi... terasa bagaikan duduk di melaka jauhnya...adeihhh ... selalu gakla incident menjerit2.. memaki hamun..menyesal tak sudah di sepanjang perjalanan yg memakan masa lebih dr 1 1/2 jam.... masa tu asyik nk marah en somi sbb beli rumah kat kaki puncak tu.... dan dan masa tu rasa macam nk jual rumah tu... tup tup rasa mcm duduk kat rumah tepi lrt station adalah seperti di syurga huk huk huk.. macam2 rasa aku rasa bila dh sangkut dlm jam mcm tu.

Actually rumah aku dekat ajer... ikutkan kilometer hanyala 19km tapi Ya Allah Ya Rabbi... keter yg berada di atas jalan sepanjang perjalanan aku ke ofis hari2 adalah seperti lautan kereta.... dlm hati mmg dah rasa nk beli basikal elektrik utk ke tpt kejer.... gerammmnnnnyyyaaaaa

apakan daya terlajak perahu boleh di undur..dah beli rumah....ko duduk la situ smpi cucu cicit yer... jgn berangan macam2... hutang kat bank tu sapa nk bayar nanti??? huhuhu...sesal dahulu pendapatan...sesal kemudian ... takde kena mengena dgn cukai pendapatan.... tanggung jek sndr k. tpaksa la harung jln ke tpt keje dgn hati yg membara.... sabarkan diri ... demi mencari sesuap nasi. huk huk huk **kang sapa nk bayar hutang keter..hutang rumah....hutang bank rakyat ...aduhaiiii

Itu ajer bebelan aku pagi2 buta ni... mlm tadi tahan ngantuk sbb tido lmbt... penat2 balik keje pegi fetch maid utk kawan opis... smpi umah kul 10... tang tung ...bla bla bla...borak mcm2...diaorg balik kul 11... nk tidokan 3 budak kenit tu... 11.45 baru dapat naik atas bilik.... huhuhu ..ngantuk sgt... ZZzzzzzzzz


4 comments:

fazilzura said...

salam beb , lama x terjah blog ko ..

huhuhu betui2, next week kembali jem ..
haku serik dh naik kete g keje, mmg sejak last year naik moto dgn en somi

Nur Syafawati said...

AYIENN...ko drive smp mane2 stesen lrt terdekat la..then naik train je..xde la ko ari2 nak stress..dgn minyak kete lagi..kan???ke ko x leh naik train?kot2 mcm ila kan..mabuk train..whkaakkaka..

ayien78 said...

syafa, lrt terdekat umah aku ialah lrt sri petaling atau bukit jalil. Nak ke lrt station tu jek dh amik masa 30 minit...balik pun 30 minit... sbbnya jam ya rabbi... aku penah try dulu... naik lrt pegi balik...end up smpi umah keletihan... sbb sama jek pi mai pi mai tang tu.. lrt dr plaza rakyat ke umah aku paling lama...almost 35 minit baru smpi stesen hujung sekali... pastu tak tahannya... kena bdiri lama gilos... smpi cheras selatan barula dpt duduk..tu yg aku tk larat last2 naik keter jek huhuhu

ayien78 said...

zura.. aku kalau boleh naik motor aku gagahkan naik jugak...sbbnya dah tak thn
tapi en somi kata " u dah gilerr...ni bukan shah alam ok...ni kl" kenala lupakan sajer niat tu