There was an error in this gadget

Thursday, March 3, 2011

Mistik & Serammmmm. Betul , tak tipu huhuhu

Emmm... semlm aku mc... bdn tk sihat... gigil2... pastu nk jalan pun mcm tak stabil... semua benda aku nmpk berbalam2... aduihhhh... sbbnya..??jap lagi aku citer

sesapa yg penah ingat ... dulu aku penah citer kan?? psl aku balik dr Bali...aku sakit yg sangkut paut dgn mistik... so.. selepas serah diri utk di bedah di hospital..di jadikan guinea pig utk di uji kaji di hospital and akhirnya makin worst ..aku decide g berubat dgn Pakcik aku kat Kajang....Alhamdullilah...dgn izin Nya.. mcm magik pun ada aku sembuh serta merta... SERTA MERTA!! mcm susah nk percaya tapi itula yg terjadi

so , rentetan dr kisah tu... aku mula percaya..selain dr kita manusia yg hidup dlm dunia ni... ada lagi makhluk Allah lain yg ada di keliling kita ni. =P. berbalik pada citer ni... last week hubby aku ada cite kat aku agent insurans aku , En F... merangkap jiran setaman aku kat Tmn Puncak Jalil minta contact detail pakcik aku tu.. aku tanyala kenapa.... dia cakap.. dah almost 2 minggu lebih dia sakit kepala..dah g hospital dh buat CT Scan, MRI..lengkap semua tapi diagnose tu tunjuk takde apa2 yg ganjil..semua normal... yg peliknya..sakit kepala dia makin hari makin worst... . Dia kata benda tu jadi baru2 ni masa dia keluar minum dgn client insurans dia malam...dia rasa tetiba jek seram sejuk... n tiba2 rasa mcm di rempuh dgn sesuatu dari belakang... ok.. make sense la..mungkin sakit tu punca dari tu... So Rabu mlm lepas...hubby aku decide nk tolong temankan dia pegi jumpa pakcik aku kat Kajang... sbb hubby aku tak tau jalan..akula yg jadi tukang tunjuk jalannya hehehehehe....

sampai kat kedai pakcik aku tu... mcm biasa...pakcik aku ni mmg suka borak2...so merapu2 isu2 yg di borakkan dan aku seperti biasa mmg tak ambik port pun apa topik yg di bincangkan... yg aku tau... "cepatla nk balik... esok keje ni...dahla perut meragammm asyik nk sendawa n nk kenT*& jek.. "=) so bila sampai part dia nk tanya apa sakit En F ni..aku pun buat derk jek... paid attention lgsg..siap borak2 lagi dgn laki aku ... yg aku dgr sikit..En F tu kata.. psl kawan dia... psl keje n adala dia cakap pdia tak tau punca dia... lepas tanya2...Pakcik aku pegang tgn dia... sambil selawat + baca beberapa potong ayat Al Quran... pun masa tu aku masih tak amik pusing... leka main dgn msg hp aku... tetiba... aku toleh kat muka En F tu... alamak???

Muka dia dah merah padam... best part dia menderam2..** dah mcm rimau pun ada gak huhu... tiba2 dia tepuk meja mkn kat depan aku kuatttt giler..bukan sekali ok... 3 kali...nak tercampak gelas kaca air milo aku... dalam hati aku... " eh laki aku cakap dia ni sakit kepala jek ..apasal dia jadi camni plak???" tup tup dia dah jerit kuat giler.... mcm nk terkam Pakcik aku... *ah sudah..... aku dah panik giler tak tau nk pegi mana dah masa tu... aku tgk muka laki aku..laki aku pegang tgn aku suwuh bertenang.... aku dgr dia punya suara mcm dh lain... dia mula cakap dgn nada garang n seyes... ada citer psl kwn...citer pasal dia musnahkan kubu kat kampung diala...(kubu apa tah...nasib bukan kubur) citer pasal benda2 yg aku tak paham bijik butir.... Pakcik aku rileks jek... perlahan2 dia pujuk En F ni pelan2.. tanya mcm2... end up barula En F tu beransur2 tukar back to normal... barula dia citer ..dia selalu jd camtu ... sbbnya ini ialah bawakan dlm keluarga.... **pendamping

Ya Allah..jantung aku masa tu berdegup kencang gilerrr... sumpah aku tk penah face situasi mcm ni.. seram giler wei.... sbb selalu aku tgk dlm drama or filem jek... masa dah last2 tu pakcik aku cakap... dia dah agak ada somethg dlm bdn En F.. dats why dia cuba carik apa puncanya n he's rite..dia dah picit suis utk kasi 'benda' tu muncull.. ambik ko...sekali dia tempik...nk gugur jantung aku.... En F tu sndr admit masa dia jd mcm tu..dia rasa nak marahhhh sgt2 kat Pakcik aku tapi tak tau atas sebab apa... dia hampir nk terjah..nk cekak leher pakcik aku... tapi maybe sbb pakcik aku mmg dah ada pendinding ... dah get ready dari awal...dia hanya mampu tahan jek..tu yg dia lepaskan dgn pukul meja makan depan aku tu...dia kata mcm ada yg menghalang dia dari dekat dgn pakcik aku.... perghhh!! nasib dia kata dia rasa nk marah pakcik aku...kalau tetiba dia kata nk marah kat aku???sudahhh!!! biru dah agaknya aku kat situ !!!Gulpppp.... pucat aku kat situ dgr...

Atlast pakcik aku cakap... suwuh dtg lagi sekali weekend ni.. lagipun dia tkde peralatan & persediaan nk ubatkan En F tu mlm tu...sbbnya tu kat kedai makan... kang haru jadinya.... so dia decide suwuh En F dtg ahad ni. Dia akan ajak sorang lagi adik dia yg juga pengamal perubatan tradisional mcm pakcik aku.... Dia cakap... better buat kat rumah . Selamat ! huhuhuhu... seram..giler seram... Pakcik aku nasihatkan supaya En F buang *pendamping tu. Sbbnya dia kata semua benda2 ni berhaluan kiri n takut end up makan diri tuan nya / keluarga or keturunan. Nasihat dia... jgnla simpan lagipun bahayakan keluarga kelak. Tergamam En F tu... dia tak sangka..sbbnya asal sakit hanyala "sakit kepala" rupanya ada misteri di sebaliknya... Eventho dia explain kat pakcik aku... org tua dia cakap *pendamping tu lindung keluarga dia...tapi pakcik aku cakap tak payahla... tak elok ada pendamping mcm ni...byk buruk dari baiknya... baik di buang saja...

Mcm tula citer seram yg aku nk share kat sini.... otw balik tu seyes hati aku berdebar2 dlm keter...sbbnya kitaorg dtg naik keter dgn En F tu...takut pulak kalau2 dia tetiba bertempik mcm dlm kedai makan tadi ... apa lah aku dgn laki aku boleh buat... huhuhu laki aku walaupun dia Jin..hehehehe tapi ilmu2 jin ni dia tak tau langsung..harammmmmmm tak reti =).. smpi umah...tk tido aku smlmn... mengigil2 dan masih ketakutan..... terbayang2 incident dia bertempik tu... nasib pakcik aku berjaya tangani dgn selambanya... Pakcik aku cakap... kalau dia tk dindingkan diri dia masa tu... dia boleh nmpk En F tu nk melompak bukak bunga silat... huhuhuhu... kalau betul dia bersilat mlm tu..kompom seminggu aku MC!!! Seraaaammmmmmmmmm



11 comments:

eLYies said...

hish...cite ko memang seram..kalo aku di tempat ko ayien..sure aku gegel pala lutut..

tapi ending cite ko ni buat aku TERGELAK..hampeh ko..ko buat lawak plak pasal laki ko..hahahhaha

nome said...

ngeri seh! bleh bikin drama seram nih...

sib baik dia x apa2 kan ko...buanglah pendamping tuh....kalau tak buang skrg...nnt melarat2 dari satu keturunan ke satu keturunan...haih!

atie said...

agak seram citer akak nie...series...atie baca pun dah rasa takut...betul kata pakcik akak tue..baik buang jer pendamping tue....tak elok....

A.I said...

Pakcik kau ktne ayien? soh dia try tgk aku bleh? mana la tau kot2 dlm badan aku ni ada 'benda' tu...sebab semacam gak aku rasa ni. huhuhu

nurulazham said...

seram juga.. :)
tapi pengalaman nurul lagi seram rasanya...sebab jadi kat adik sendiri...hampir setahun dia sakit mcm tu...tgh solat, tiba2 rebah...then menari2 cam dayang2..siap sembah mcm dayang2 sembah kat puteri tu..eii..seram...sometime jadik pocong..(baring lurus+tangan qiam)..tapi ktangan kiri atas tangan kanan....penah jadi pontianak..siap dokong baby n dodoi2 kan..ingat lagi nama dia Teratai...anaknya err...xingat la..tapi laki dia Damak..pergghhh....nama lama2 gitu!...kena kat sekolah...penah cekik kawan dia sendiri sbb kawan dia ketawakan dia dodoi2 baby tu...penah jadi pompuan yg teramat kecewa sambil nyanyi lagu TERINGIN (Shima)...sambil nangis2..bila kita tanya dia kata BF dia ayah dia bunuh....lagu tu mmg ada kat HP and kebetulan HP tu baru beli (USED)...bila dia dgr lagu tu, dia pengsan..then kitorang delete lagu tu...tak sampai setengah jam, lagu tu dari tertulis "SHIMA- Teringin" jadi "Teringin-Shima"...pelik kan...setan pun dah maju...! mcmana tergerak nak cek sdgkan dah delete? sbb tiba2 masa dia tgh study sambil dgr MP3 via phone, tiba2 lagu tu keluar, dia pengsan....padam juga, stgh jam lepas tu cek balik, jadi "TER"..huhuhu...alhamdulilah...sekarang dah ok... :)

Kamalia said...

mmg seram dan menakutkan en f tu..kot sy ditmpat tu,mmg dah lari kot...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

eihhhhhh
seramnya

AzharAzfar said...

erm..takut jgn takut sgt...berani pun jgn berani sgt... sedang2 jer..

ayien78 said...

tulah.... bila fikir2 balik... tak mo takut sgt..tk mo berani sgt... byk dlm dunia ni peristiwa mcm2... tapi mmg mintak di jauhkan sgt2 tgk scene2 yg takut2 lagi seram dari peristiwa ni...hadeiiiii

Nur Syafawati said...

ko wat lawak gak last2 tu ye yien..WALAUPUN LAKI AKU JIN..DIA X TAU PAPE PUN"whkakaka..SAKIT PEWOT AKU GELAK WEH..
tapi kalau aku kat tempat ko..aku dah lari laju2 mcm cite antu kak limah tu..x cecah tanah dah!!!takutttt

Huszaini said...

mula2 seram lepas tu seram lagi lepas tu ketawa! hadoii laa.. kekeke...

Moga EN F pulih sepenuhnya!