There was an error in this gadget

Wednesday, March 16, 2011

Topik hari ini... macam-macam ada

Salam Khamis...hari ni khamis...malam apa kawan2??? jawab sndr yer =) tapi citer hari ni hari apa... takde kena ngena dgn topik aku nk citer hari ni... actually aku tkde citer baru n hangat yg nk di kongsi... yerla bz lately...tah camne tetiba jd agen maid tak bertauliah... tak henti2 HP aku berdering2.. nk jwb soalan mcm2..but its ok...I'm enjoy .... suka buat sesuatu yg boleh tolong org kat luar sana yg lebih memerlukan...hihihi

Okla.. ni nk citer pasal cost of living kita yg semakin meningkat..mak aiii.. semua brg harga dah naik..minyak naik tup2 semua brg2 yg tkde kena ngena dgn minyak pun nak naik ... mcm har*m jek kan??? tapi nk buat camne... thats the fact bila kita dok kat negara bernama "Malaysia"... "satu malaysia..... rakyat didahulukan pencapaian diutamakan"... slogan pun mcm bagusssss jek... hahahar tangggg mana yg di dahulukan??? ntahla...yg tu kowang la tolong jawab sndr...aku ni dah tak kuasa nk highlight tang mana ...tapi yg pasti... kehidupan aku makin hari umpama korek lubang tutip lubang... mungkin tu la yg aku kena utamakan...**hik hik dah bunyi berbaur parti pembangkang plak aku ni...idok yer.. aku parti berkecuali...aku kalau pangkah pilihanraya dok pangkah parti gambo kapalterbang ...

so bila kita citer pasal kos2 yg terbabit..org mcm aku of coz la yg terlibat dlm kos nya ialah kos beli susu tepung anak2 aku... aku setiap bulan... mmg confirm kena beli susu utk anak2 aku 20kg. Without fail... !!! huhuhuhu ... beras sebulan pun aku makan 15kg jek..beli 10kg awal bulan pastu tambah 5kg tgh bulan .... tapi susu anak2 aku 20 kg!! aduhai ..nasib susu murah jek..kalau susu pedia 'tak' sure ke... enfa "groom" ke... harus koyak rabak poket aku... yg peliknya... makan nasi setiap hari 2 kali sehari... sarapan roti canai, kuey teow, nasi goreng, tapi susu byk tulllll
**aku rasa dioarg bukan minum...... budak2 ni mandi susu agaknya... =(

Paling menyirap darah aku baru2... Dugro skrg buat packaging setiap paket bukan lagi 1 kg.. ( thanks to sue for the info...u r rite) skrg 1 paket 900gram ajek.... .. adeiihh payahla camni..maknanya aku kena beli susu tu 22-23 paket ler gamaknya... hawauuuu tul syarikat susu ni... sajer je tau..sabo taj org2 yg berpendapatan sederhana ekonomi mcm aku ni!!! mcm ni ke rakyat yg di dahulukan???adeihhhh .. kang aku kuar statement mcm2 kang ... tak psl2 aku masuk jail tahanan ISA hik hik hik... gurau jek.. just luahan hati yg marah....

Nway, nak buat camne.. Malaysia tanah tumpah darahku... nak tak nk hujan batu la yg aku terpaksa suka..benjol2 sana sini... aku terpaksa suka dan cintai walaupun kat luar sana hujan emas sekali tadah boleh hidup bertahun2 tak yah buat keje apa2... siap ada elaun utk fakir miskin... takpe tak best ...hujan emas sgt tak bagus.... huk huk huk

tu la kenyataannya... yg kaya , semakin kaya... yg sederhana... begitula selamanya... yg miskin , papa kedana jadinya... takpe..positif..positif.... +ve +ve... sila yer... +vekan diri ..huhuhu




3 comments:

eLYies said...

aku kasi anak2 aku susu NESPRAY je ayien..murah!!!

ayien78 said...

tular pasal..aku ari tu tgk susu dugro mahal terus paling tadah beli dutch lady sbb murah... nespray pun murah ekkk???nanti nk try gaklaaa

Shorbaini said...

hiihii
hrga susu dah naik la
:( gaji bila nak naik????
hmmmmmm