There was an error in this gadget

Tuesday, June 7, 2011

Aku tolong org carik maid...Maid aku sndr lari..apa kes?????

ok dokies... hari ni ada mood skit nk bergebang dlm blog...lama seh tak update blog...mcm2 citer jadi dlm hidup i sepjg 2 bulan i nyepikan diri...
actually what i was planned was not happen smoothly...serba haru biru... mcm harammm jek hahahahahar. * sila ngucap byk2 baca blog aku ni...


kan aku ada buat posting nak tolong org dapatkan maid kan??? kan aku ada citer aku dah dpt maid sebelum ni kan???
aku ada citer aku g bandung ari tu coz bisness trip uruskan maid utk org kan???
hehehehehe mcm ni citernya...*niat di hati nk tolong org kita...nk save duit...nk jimat duit dr belanja ribu riban amik maid dr agent..end up...Aku yg rugi... dahla buat keje ikhlas buat amal..takde amik upah sgt...konon takpe dapat pahala nnt dpt masuk syurga...hahahahaha mimpila kau..tudung pun ke laut


Mula2 sebulan sebelum Ema maid kesaygn aku balik..aku dh dpt maid yg baru utk gantikan Ema... so konon2 takpela ..lama skit train ...dpt awal .. so aku ingat kalau dah train dari awal...maid baru aku bagusssla sbb dh well trained...(byr gaji 2 maid 1 bulan.... bankrupt aku jdnya) .. harapan tinggi menggunung... agar maid yg dpt tu okla.... hemmm dlm masa yg sama aku tolong carikkan utk org gak maid .sbbnya dah alang2 kenal dgn org dr indon...bantu2la kaum sndr hahahahar

Yg sedia ada...adala kwn2 aku yg aku tolong... dah 4 maid aku bagi kat kwn2 aku...kwn opis sowang...kwn sekolah nyer kakak ipar sowang... 2 maid lg kwn opis laki aku... nak di jadikan citer... aku kan dh jadi agent tak bertauliah.... aku pegi bandung dah bwk la sowang maid dr bandung. aku bg kat kwn aku yg keje bank pembangunan... awal2 keje dh nangis2 sibuk nak balik indon balik...aku gertak2...cakap sapa nk ganti duit2 uruskan dia.... dia ok jap...sekali dah 3 minggu keje... sibuk nangis giler2 nk balik gak sbb dia dgn suami dia nk bercerai..**propaganda sungguh...

aku dah pening dah... duit dah byr agent sana..kesian plak dgn kwn aku hari2 komplen cakap maid dia tak nak keje asyik gaduh dlm telepon dgn laki dia... dia nak gak balik.... paling best ...kitaorg baru dpt tau..dia Hepatitis B+... aduyai..mana boleh keje sini...carrier tu beb..tak pasal2 jangkit dgn anak2 kwn aku lak kang.... nak tak nak terpaksa gak aku uruskan dia balik...konon ni sebelum dia balik dia janji ...dia akan carikkan ganti utk tempat dia yg dah kosong ni...konon nk carikla org kampung dia keje kat Malaysia...HARAM....... lepas naik kapal terbang...diam..lesap gitu... so hangusla duit kwn aku ni... aku dh guilty nak tak nak...tgh usaha keras carikkan ganti.... huhuhuhu... Mangkuk tingkat nyer Indon ni!!!!

dah abis citer maid tu...aku nk citer plak maid aku yg baru tu...elok jek Ema dah train baik nyer training 3 minggu ....Ema pun selamatla berangkat ke Indon.... hahahahar..happy2.... masuk hari ke 3.... Ema dah balik Indon.... maid baru aku LARII..... si^% kan??? sampai rumah laki aku tgk rumah aku gelap... anak2 aku tgh simpang perenang main menan yg bertabur2.... rumah mcm kapal pecah.... pintu grill kunci...laki aku tanya Jay...

"Jay , where acik???"

selamba batak jek anak sulung aku jawab...

"acik??acik gone" ...pastu sambung main dgn adik2 dia...

Jay masa tu laki aku cakap dah tak pki seluar sbb dia nyer seluar basah..aku rasa sbb ter pee pee dlm seluar..diakan tak pki pampers siang...agaknya nk g pee pee sndr tak reti...cari maid aku dh lesap...... tu yg lepas kencing buang seluar.... pastu ...agaknya dah lama malaun tu lari... budak bertiga ni dah haus... dia geram..abis kordial ribena aku diaorg bertiga togok beramai2...kecah2 kat dapur aku...nasib baik diaorg tak panjat island dapur aku picit tpt air panas..kalau tak mmg haruuuuuu..... ngucakp pjg kitaorg laki bini..geram tak terkata.... kena amik el...arrange anak2 sapa yg nk jaga..patut htr mana... haduhaiiii ...terduduk aku kejap .... duit beribu2 abis sbb amik kat agent kan... eiiii

siap report polis..( polis kat balai yg mmg tak membantu).... takde tindakan susulan pun dari polis..kes diam camtu sampaila last sunday...... nanti aku citer dlm posting akan dtg.....
moral of da story... bukan semua pembantu baik mcm EMA...bukan semua boleh bagi muka..lepas ni aku serik dh takmo baik2 sgt dgn maid aku...n paling important!!! passport maid aku kena make sure aku pegang kunci lock dlm kabinet opis....!!!!! geram aku dia lari sempat bwk passport dia sndr sbb sehari sebelum dia lari aku bawak dia g buat fomema medical check up!!!


So ..kepada kwn2 di luar sana.... aku dah serik nk tolong org lagi...ni aku tukang carikkan maid pun ...maid sndr lari... best part..lepas 2 bulan salah sorang dr maid kwn aku yg 4 org tu... pun lari gak sbb hasutan dari maid lama aku yg jahanam yg lari 2 bulan lepas.... apala malang aku hadap..jatuh di timpa batu bata... nasib agent tu sanggup nak ganti balik ...cuma kena tunggu lepas raya... hahahahar..bapak lama nak tunggu . nasib aku dh ada pengganti selepas berhempas pulas selama 6 minggu hidup tanpa maid.... mcm2 lagi citer terjadi..kalau kowang baca kompom kowang akan cakap

"ayien ..aku rasa ko kena mandi bungala bwh jambatan"

hahahahar...nway aku cool ajer... sbb aku dh biasa sgt hadap dugaan mcm2... rasa mcm dah lali pun yer.....

continue in next posting!!!!!

skrg kalau anak2 aku tanya..." daddy...where is that achik???"
laki aku akan jawab dgn muka seposen...

"Achik gone... achik go to hell"



6 comments:

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

haru biru
tak sanggup aku dengar

Alyn Aellynn said...

wakakak.. GO TO HELL tu yg tak tahannnn!!! sian ko yien. nanti adalah rejeki yg baik untuk ko, insya'allah

eLYies said...

besar sungguh dugaan ko ayien..


hampeh punya maid tu..bleh dia tinggalkan budak2 tu camgitu???

eeeeee.geram plak aku dgr..

insyaALLAH..lepas ni dipermudahkan...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ya allah lari tinggal gitu jer ... aku x leh bygkan ... aku pun niat nk tolong ..alih2 aku pun terkena

nome said...

aku paling benci kalau maid tak pro camni...kalau bran, lari time kita ada kat rumah la kan...ni tergamak dia tinggalkan bebudak tu sendirian kat rumah...sure dah lama bebudak tu sendiri...sib baik jay tu dah pandai ngadu sket..kesian tol anak2 ko ditinggalkan camtu jer...tak patut betol la! mmg cilakos la maid ko nih...

fazilzura said...

mmg haram jadah nye maid.. kalau leps ni nak crik , kene crik yg dok kt ulu2, yg x penah dtg msia.. kalau yg penah dpt, pehtu ado geng..emm compom wat psl. jd cm jiran sebelah umh, maid nye baik gile, tp jiran aku ni ikut petua mak dia yg grg , passport simpan, hp x kasi .. mmg agak2 dera ler.. tp xde ler smp kene gangguan emosi kan.. tp mmg x leh di kasi muke