There was an error in this gadget

Wednesday, June 1, 2011

Posting dah basi busuk...hahahahar-Bandung 2 bulan lepas Day 1( Amaris Hotel Jalan Chempelas)




Hai ..salam khamis... mlm ni?? mlm jumaat... mlm baca yaasin yer kawan2....
lama sungguh dah tk citer ttg perihal hidup aku lately...sebenarnya byk citer nk citer cuma masa jek tak kesampaian..huk huk


okla..aku selak2 byk rupanya posting yg aku kiv... aku penah janji camne trip aku ke bandung last 2 mths ...so baru la hari ni sempat nk luang masa kejap buat summary masa aku g sana... *actually tujuan aku g sana utk amik maid... emm..atlast maid yg aku bwk tu tak bertahan pun...3 minggu kat malaysia... dah sibuk2 dh nk balik indon balik ... sbb sibuk nk berceraila bagai...mmg dasar tak sedar diri..nantila aku citer dlm posting yg lain... mcm2 jadi dlm masa 2 bulan ni...kalau citer 7 hari 7 malam tak abis2...... hihihi


okla ... aku pegi masa tu kalau tak silap hari Jumaat. aku naik flight beza2 dgn laki aku...sbbnya en somi tak perasan rules company dah bertukar... kalau nk beli staff tiket flight kena beli seawal 2 minggu...kalau tak.... jangan harap...lepas beli tiket utk diri sndr jek ... so aku tpaksa last minit beli tiket air asia yg mahal giler babas... tiket pegi balik jadik RM540... kalau awal2 beli...kat get the deal leh dpt RM368 jek ....huhuhuhu mencikk... tak pela..learn from da lesson
so alkisahnya..aku smpi Bandung dah kul 540ptg malaysia...waktu indon ialah 440 ptg... hujan renyai... laki aku dah tunggu kat airport bandung dari pukul 1 tgh hari lagi..*kan aku dah bgtau tadi dia naik flight lain..MAS... aku naik airasia...


sbb accomodation tak book lagi so kami pun berlegar2 kat airport utk carik hotel... kamikaze jekla... ingat nk dok hotel lain... yg dekat dgn jln dago



atlast tukar plan sbb tgk offer hotel yg ni mcm bestla plak.... harga cuma IDR310k sahaja =RM125... okla ..not so bad sbb kami dok 2 mlm jek..lagi pun kalau tak selasa sgt mcm tak mo la plak.. *kunun nk dok selasa..honeymoon berdua la katakan .... (hampeh..takde makna sbb laki ku demam teruk masa ni.... aku rasa dia la yg kena H1N1 dulu sebelum jangkit kat anak2 aku hari tu)



so .... nak tak nak... on ajekla...terus bayar kat mamat yg promote hotel Amaris tu... pk2... takpela... boleh jalan2 kat Chempelas tu nanti


Sampai hotel.... not bad.... cantik n modern style... emmm berbaloi2 sgt la dok hotel catik mcm ni.... takpela... walaupun agak jauh skit.... =)



so masa check in tu terserempak plak dgn org malaysia... wahhh..cantik sgt la... couple ni dah kawen ..sama gak tak bwk anak2 ...dtg nk release tensen
so kami pakat2 sewa supir.... dah jimat duit transportation hihihi....so esok plan mmg full!!
mlm masuk bilik call pak supir yg kitaorg selalu guna tu...* sapa nak sila pm ayien yer...sgt murah... IDR450k termasuk minyak, tol, parking, segala bagai...sehari suntuk pakaila sampai lobammmm... pakai van Suzuki APV yg baru n air cond power...hahahahar..mmg puas hati sgt2.....


Yesss!!!! dapat..so plan kami pun on ajerla..... kami ber 4 dapatla supir yg kami nak walaupun last minit
so sapa2 yg nak ricky Hotel Amaris... ni la rupa dia... sgt best n recommend tuk sapa2 yg pentingkan keselesaan. Anak2 pun happy coz ada in door swimming pool. Nk ke Chempelas Mall cuma 7 minit jek..kalau naik angkut2 cuma IDR2000 jek sowang... tapi not adviseable masa musim hujan... * aku laki bini basah lencun kena ujan otw g Chempelas Mall



* nota kaki... mlm tu sempat shopping di Chepelas Mall handbad Hubsch seguni + shopping ala carte di Rumah Mode ... hati girang sbb dpt shopping =P




Sarapan pagi..tak byk choices..but not so bad la...*breakfast foc


Suasana kat cafe...



Pool yg tenang jek sbb takde sapa nk tuwun mandi...

utk kids ajek yer bapak2 ibu2


Pak Jinnis yg demam..suspect masa ni H1N1

cuma tak tau jek hahahar


si gemuk



tgh kemas2 brg baru smpi


pak jin kira duit


Teh limau suam..terbaek masa tgh2 hujan...


nasi goreng hapa tah..tak sedap...

jgn order k


Sup Malang apa tah..femes gak kat bandung..



Menu laki aku mmg sedap...jeles aku


Panas2 mkn masa hujan...


kaki ayam .... tinggal tulang jek di mkn oleh kami laki bini


Pak Jin posing atas katil



Ruang yg tak la luas sgt...tk la sempit sgt

just nice utk 2 org


See..pak jin mencuba peti besi



Assalamualaikum... kami nk masuk





ni gambar kat tv luar hotel


ruang legar depan lobi


kaunter check in


pamplet yg kami tgk kat airport...

meh kita tgk sama ke tak dgn real building
aku sowang2 dlm flight



masa sampai kat KLIA..tunggu flight en somi berlepas dulu di pagi hari..lepas tu teruskan perjalanan ke LCCt plak naik bas

7 comments:

eLYies said...

syok2...lagi2 dapat pi ngan suami kan..sambil2 ade keje nak buat

fazilzura said...

wah syok g dating

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah ayien bestnyer .. la maid dr bandung tue pun tak lama keje ..a deh sabojelah .. ayien x jd stay tmpt aku suggest tu yer??

ayien78 said...

yies... g jalan2 mmg la syok tapi duit kuar cam air laaa
diana..tak jadi...beriye2 hari2 aku dok usha blog org nk carik hotel..at last dok sini jek tapi berbaloi2.. nway next time aku nk dok hotel orked lak la...sbb dekat n cantik

ayien78 said...

sowi salah info..mana ada hotel orked...hotel anggrek kat jalan laksamana...serius best giler n dekat dgn outlet

finizaini said...

hotel ni le yg aku stay msa gi bandung bln 3 aritu...

irhab lufias said...

numpang lewat ya....